badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Dubbelweekend met derby voor DKC

Voor DKC staan er komend weekend twee wedstrijden op het programma in de Carlton Eredivisie. Op zaterdag gaat de Haagse ploeg op bezoek bij laagvlieger The Flying Shuttle Barendrecht. Een dag later moet DKC echt aan de bak.

Dubbelweekend met derby voor DKC - BC DKC
© BC DKC
Dubbelweekend met derby voor DKC - BC DKC
© BC DKC +

 

Dan ontvangt het namelijk landskampioen en 'buurman' Van Zundert / VELO uit Wateringen, een echte derby.

DKC is na twee duels nog ongeslagen. De eerste wedstrijd, uit bij bekerwinnaar BC Amersfoort, werd knap gelijkgespeeld. Knap, omdat het met de nodige personele problemen kampte. Afgelopen weekend was de uitslag tegen Duinwijck ook 4-4. Wederom kon coach Leonard van Velzen niet bogen op een volledig fitte selectie. Desondanks had er wel meer ingezeten voor DKC. Door de twee remises staan de Hagenaars op een zesde plek in de Eredivisie. Het gat naar koploper BV Almere bedraagt slechts vijf punten.

TFS Barendrecht kende afgelopen seizoen een matig jaar. Het team eindige als laatste, maar degradeerde toch niet, omdat er geen standaardteam kampioen werd in de eerste divisie. Voor dit seizoen lijken er meer perspectieven voor de Barendrechters. Mede dankzij een verrassende overstap: Almere-speler Saber Afif werd deze zomer namelijk aangetrokken. Daarbij kan TFS ook gebruik maken van talenten, zoals Ruben en Joran Kweekel. Er werden uit twee wedstrijden al vijf punten gepakt.

Zondag wacht de altijd beladen wedstrijd tegen VELO. Een derby, die vooral de laatste jaren bol staat van de spanning. Want beide ploegen raakten steeds meer aan elkaar gewaagd. Afgelopen seizoen troffen de teams elkaar in de play-offs. Daarin bleek de latere landskampioen VELO een maatje te groot. Deze jaargang begonnen de Wateringers met een ruime overwinning op Van Zijderveld. Daarna barste er echter een kleine bom bij VELO. Succescoach Ciraar Slaats stapte uit het niets na tien jaar op. Het had z'n uitwerking op het team, getuige het 4-4 gelijkspel bij BV Slotermeer. Desondanks staat VELO derde met elf punten.

De wedstrijd TFS Barendrecht - DKC wordt gespeeld op zaterdag 27 september in sporthal Lagewei. Adres: Ploegwei 3, 2992 ZC. Het duel begint om 18.00 uur.

De wedstrijd DKC - VELO wordt gespeeld op zondag 28 september in sporthal t Zandje in Den Haag. Adres: Schimmelweg 202, 2524 XK. Het duel begint om 14.00 uur.

Spelers BC DKC: Mark Caljouw, Dennis van Daalen de Jel, Thomas Wijers, Michiel Kruijt, Ginny Severien, Daisy Bommleyn, Veerle Wijers en Alida Chen. Coach: Leonard van Velzen.

geplaatst door

verkregen via BC DKC

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !
vorig artikel

Badminton vanaf vier jaar?

4 jaar geleden

volgend artikel

Hoofddoek geweerd in basketbal

4 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 7 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws