Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 
© Yonex Dutch Open

Eric Pang opent Yonex Dutch Open tegen Penty

© Yonex Dutch Open+

De Nederlander Eric Pang speelt zijn eerste wedstrijd in het mannenenkel bij de Yonex Dutch Open 2014 (7 tot en met 12 oktober) tegen de Engelsman Toby Penty (wereldranglijst 83).

Dat is de uitkomst van de loting die 23 september werd verricht. De 32-jarige Pang schreef de editie van 2012 op zijn naam en is dit jaar als vierde geplaatst.

Rajiv Ouseph (Engeland) staat bij de mannen als eerste geplaatst en kent verder in de Fransman Brice Leverdez en de Indonesiër Dionysius Harum Rumbaka geduchte geplaatste tegenstanders.

In het vrouwenenkel is Beiwen Zhang, een Chinese speelster die voor de USA uitkomt als eerste geplaatst. De Tsjechische winnares van 2012 Kristina Gavnholt is als tweede geplaatst. Soraya de Visch Eijbergen (wereldranglijst 88) komt als beste Nederlandse in het hoofdtoernooi in haar eerste partij uit tegen Ya Lan Chang uit Chinese Taipei. Nederlands kampioene Gayle Mahulette speelt in het kwalificatietoernooi tegen Nicole Ankli uit Zwitserland.

Het Nederlandse mannendubbel Jacco Arends/Jelle Maas is als derde geplaatst in Almere en heeft in de eerste ronde het Franse koppel Bastian Kersuady/Gaetan Mittelheisser als tegenstander. Jacco Arends is tevens met Selena Piek als derde geplaatst in het gemengddubbel. Daarin nemen zij het in de eerste ronde op tegen het Russische koppel Anatoliy Yartsev/Evgeniya Kosetskaya.

In het vrouwendubbel is de Nederlandse hoop gevestigd op het als eerste geplaatste koppel Selena Piek/Eefje Muskens. Zij spelen de eerste wedstrijd tegen Alina Hammes/Hannah Pohl uit Duitsland. Samantha Barning/Iris Tabeling zijn als vijfde geplaatst.

Kijk voor alle informatie op www.yonexdutchopen.nl.

Het toernooi, met een totaal prijzengeld van $ 50.000, wordt gespeeld met de door de BWF aangegeven experimentele telling. Deze '5x11 zonder verlenging'-telling is o.a. getest tijdens de Yonex Belgian International die twee weken geleden heeft plaatsgevonden.

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

vorig artikel

Komend weekend cruciaal voor Amersfoort

3 jaar geleden

volgend artikel

Badminton vanaf vier jaar?

3 jaar geleden

Wat vind jij?

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws