badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
Goede seizoensstart voor Iris Tabeling - Badminton Europe
© Badminton Europe

Goede seizoensstart voor Iris Tabeling

Goede seizoensstart voor Iris Tabeling - Badminton Europe
© Badminton Europe +

Vorige week woensdag stond weer het officiële eerste toernooi van het seizoen op het punt van beginnen, de Belgian International. Ik hoefde pas op donderdag te beginnen omdat ik met zowel de mix als de dubbel in het hoofdtoernooi stond.

Dit toernooi zou met de nieuwe puntentelling worden gespeeld (best of 5 tot de 11) die wordt uitgetest op een aantal toernooien om te kijken of het aantrekkelijker wordt voor het publiek en de wedstrijden wat korter worden. Ik heb hier na het WK een week mee kunnen trainen dus ik was erg benieuwd hoe het mij zou bevallen.

Op woensdag ben ik rustig die kan op gereden en donderdag om 9.30 uur mocht ik beginnen met de mix tegen een koppel uit Frankrijk. We wisten dat we er nu vanaf het begin meteen moesten staan, omdat tot de 11 zo voorbij kan zijn. Let je even niet op kan je dat een set kosten en dus moet je focus de gehele wedstrijd aan zijn. Dat lukte bij deze tegenstanders goed en we wonnen redelijk comfortabel met 11-7, 11-7 en 11-5.

Om 11.15 uur stond de volgende wedstrijd alweer gepland tegen het derde geplaatste koppel uit Rusland. Een half jaartje geleden verloren wij van dit koppel (toen nog tot de 21) dus het was tijd voor revanche! En die revanche kwam er ook, we zaten er weer goed op vanaf het begin en de Russen moesten duidelijk warm worden, wat funest is met deze puntentelling. We wonnen met 11-5 en 11-10, waarna de Russen er beter inkwamen en ons nog een setje afpikten met 11-8, maar daarna stelde wij weer orde op zaken en wonnen we 11-8. De kwartfinale was bereikt! Erg tevreden en ook over de puntentelling nog niks te klagen, aangezien tot nu toe onze tegenstanders er meer moeite mee hebben;)

Lees de rest van dit artikel op de website van Iris Tabeling.

geplaatst door

verkregen via Iris Tabeling

Wat vind jij? Er zijn al 43 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws