Nederlandse winstkansen en Indonesische toppers bij Yonex Dutch Open

Nederlandse winstkansen en Indonesische toppers bij Yonex Dutch Open

Tijdens de Yonex Dutch Open, 7-12 oktober in Almere, hebben de Nederlandse topspelers zowel in het herenenkelspel als in de dubbelspelen winstkansen.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het publiek kan in het Topsportcentrum te Almere uitkijken naar wedstrijden op hoog niveau. Een sterke delegatie Indonesische spelers en speelsters is ingeschreven. Ondanks dat de gehele Chinese delegatie niet meer van de partij is, kent het toernooi deelname van een groot aantal spelers uit de top 50. Onze Nationale toppers staan tevens hoog genoteerd. Zowel in het herenenkelspel als in de dubbels zijn er kansen voor finales of een Nederlandse overwinning.

Eric Pang staat in het mannenenkelspel vierde op de deelnemerslijst met zijn 32e plaats van de wereldranglijst. De Indonesische Dionysius Hayom Rumbaka (BWF ranglijst 22e ) staat in Almere als sterkste genoteerd. Rajiv Ouseph (ENG, 25e) en Brice Leverden (FRA, 26e) volgen Pang in zijn rug. Zhang, uitkomend voor de USA, 22e op de ranglijst, en Kristina Gavnholt (29e), al in het bezit van een Dutch Open titel in 2012, hebben de meeste kansen op winst, als ze af kunnen rekenen met Linda Zetchiri (BUL, 30e)) en Karin Schnaase (GER, 33e). Dichtbij zitten Sashina Vignes Waran (FRA, 35e) en Yu Po Pai (TPE, 36e). Welgeteld negen vrouwen die deelnemen hebben een top-50 ranking.

Jelle Maas/Jacco Arends gaan - met hun 39e plaats en als 5e in de sterkte volgorde - hun handen vol hebben aan BWF best genoteerden Cwalina/Wacha (POL, 27e en Cwalina met Logosz winnaar van Yonex Dutch Open 2011), Geh/Sukamuljo (IND, 67) en Alexander/Subaktiar (IND) en Careme/Labar (FRA, 35e).

Eefje Muskens/Selena Piek zijn klaar voor een Nederlandse overwinning. Als hoogst genoteerd dubbel op de 12e plaats van de BWF ranking hebben zij goede kans voor goud tegen MIKI/Yonemoto (JPN, 44e) en de bekende zussen Stoeva (BUL, 22e). Ook het tweede tweede Nederlandse koppel Iris Tabeling/Samantha Barning (46e) zijn een niet te onderschatten kanshebber, net zoals de bekende Russische dames Vislova/Chervyakova (RUS, 31e).

In het gemengddubbel staan twee Indonesische koppels boven aan de rangorde: Widianto/Dili (17e) en Rijal/Marissa (21e) zullen proberen onze Oranje spelers Jacco Arends/Selena Piek (26e) van zich af te houden. Gevaarlijke outsiders zijn Chan/Tse (HKG, 28e), Durkan/Vislova (RUS, 30e) en ons tweede nationale mixeddubbel Jorrit de Ruiter/Samantha Barning (37e).

De loting vindt plaats op dinsdag 23 september.

Het toernooi, met een totaal prijzengeld van $ 50.000, wordt gespeeld met de door de BWF aangegeven experimentele telling. Deze '5x11 zonder verlenging' telling is o.a. reeds uitgetest tijdens de vorige week gehouden Yonex Belgian International.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!