Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 
© Badminton Nederland

Tweede Alphense Recreanten Team Toernooi

© Badminton Nederland+

Dit jaar wordt op 27 december voor de tweede keer het Alphense Recreanten Team Toernooi te Alphen aan den Rijn georganiseerd in samenwerking met BC Flair.

Vorig jaar is begonnen met dit toernooi naast het erg succesvolle Landelijke Recreanten Team Toernooi te Arnhem en het Mixed-dubbel Recreanten Team Toernooi tijdens de Yonex Dutch Open in Almere.

Net als bij de andere twee recreanten toernooien ligt hierbij de nadruk op veel en recreatief spelen in een gezellige omgeving. U zult dus bij dit toernooi nooit uitgeschakeld worden en de hele dag door kunnen spelen. Daarnaast speelt u de hele dag met uw team dames-, heren- en gemengd dubbel partijen, u kunt dus met verschillende partners uit uw team samenspelen. Verder staat dit toernooi in het teken van de komende jaarwisseling en zullen er oliebollen genuttigd kunnen worden.

Het toernooi is bedoeld voor recreatieve badminton spelers, niet voor hogere competitiespelers. Als richtlijn stellen wij dat speler mee kunnen doen als zij recreanten zijn of in de lagere regionale competitieklassen. Wij hanteren echter geen strikte regels over wie er wel en niet mee mogen doen. Voor hogere competitiespelers is het toernooi simpelweg niet leuk. Badmintonners die geen lid zijn van Badminton Nederland zijn ook welkom, zij het tegen een kleine extra bijdrage waarmee men automatisch lid wordt tot eind 2015.

Dit nieuwe recreanten toernooi kent een andere speelvorm dan de andere twee recreanten toernooien, die wij hier kort proberen uit te leggen. Het aantal deelnemers per team kan variren van 4 tot 8 spelers met minimaal twee dames en twee heren. Bij onze andere toernooien speel je minder wedstrijden bij meer dan 4 deelnemers. In dit toernooi speelt iedere speler evenveel wedstrijden, ongeacht het aantal teamleden. Schrijft u zich in met een team van 2 dames en 2 heren, dan krijgt u grofweg evenveel damesdubbel, als herendubbel en gemengddubbel partijen voor uw team. Schrijft u zich in met 2 dames en 4 heren, dan krijgt u ongeveer hetzelfde schema, alleen met een serie heren dubbel partijen hieraan toegevoegd. Mocht u dus een tekort aan dames (of heren) hebben, geen probleem, schrijft gerust een groot team in, want iedereen komt genoeg aan spelen toe.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de officiële uitnodiging en het inschrijfformulier of naar de website alphensertt.nl.

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Wat vind jij? Er is 1 waardering.

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws