clubzoeker

Van Zijderveld had meer verdiend

Van Zijderveld had meer verdiend

In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2014-2015 tegen Qontent Almere had de thuisploeg meer verdiend, op papier was de ploeg uit Almere velen malen sterker als verliezend finalist van vorig seizoen.

clubzoeker

Ken je GSBC AMOR al?

Er was genoeg vechtlust bij de thuisploeg, maar toch ontbreekt het nog aan kwaliteit ten opzichte van de formatie uit Almere, waar de helft van de selectie bij Van Zijderveld vandaan komt.

Bij Van Zijderveld zijn er drie nieuwe spelers in het eerste team: Lennart Bijkerk kwam over van BC Amersfoort uit het eerste divisie team, Mireille van Daal van BC Victoria en Nikkie Hosseinia uit het tweede team van Van Zijderveld. Lester Oey is weer terug in het eerste team na een achillespeesruptuur. Marco den Haan en Linda Chen maakten vorig seizoen ook al deel uit van het eerste team.

In de dubbels wisten de heren Lennart Bijkerk/Lester Oey er een derde set uit te slepen tegen Stephan Branderhorst/Dave Khodabux, in die laatste set was het verschil net iets te groot (19-21/23-21/13-21).

De damesdubbel Nikkie Hosseinnia/Mireille van Daal boden in de tweede set met name tegenstand bieden tegen Yvonne Sie/Cheryl Seinen, maar was het verschil toch duidelijk (12-21/16-21).

In de herenenkels was het verschil te groot: Marco den Haan - Justin Teeuwen (13-21/8-21) en Lennart Bijkerk - Stephan Branderhorst (5-21/15-21). De damesenkels waren meer aan elkaar gewaagd. Vooral in de eerste damesenkel zat er meer in, Linda Chen - Manon Sibbald (20-22/19-21). Chen had drie gamepoints in de eerste set bij een voorsprong van 20-17, maar kon die helaas niet verzilveren. Ook in de tweede set zat ze er dichtbij. De enige winstpartij van de avond voor Van Zijderveld kwam op naam te staan van Mireille van Daal met een gedegen overwinning op Tamara van der Hoeven (21-14/21-18).

In de twee gemengddubbels waren de Van Zijdervelders niet meer dichtbij een overwinning: Marco den Haan/Nikkie Hosseinnia - Alex Vlaar/Cheryl Seinen (16-21/6-21) en Lester Oey/Linda Chen - Justin Teeuwen/Yvonne Sie (15-21/14-21). Daarmee kwam de eindstand op 1-7.

In de herendubbel en de eerste damesenkel hadden de Van Zijdervelders misschien meer verdiend. Maar de cijfers wijzen anders uit. Dus nog veel werk aan de winkel voor de ploeg van coach Ton Velberg.

Volgend weekend is er een dubbelweekend op zaterdag de uitwedstrijd tegen Roosterse BC om 19.00 en op zondag thuis tegen BC Victoria om 13.00 in de Meerkamp.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!