badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Wederom gelijkspel voor DKC

De badmintonners van DKC hebben ook hun tweede duel in de Carlton Eredivisie gelijkgespeeld. Zaterdagavond stond er bij Duinwijck uit Haarlem een 4-4 eindstand op het scorebord.

Wederom gelijkspel voor DKC - Nicoline Heekelaar
© Nicoline Heekelaar
Wederom gelijkspel voor DKC - Nicoline Heekelaar
© Nicoline Heekelaar +

 

"Ondanks dat we niet konden beschikken over Ginny Severien en Veerle Wijers had er een overwinning voor ons in gezeten."

Dat de winst niet naar DKC ging, had te maken met het herendubbelspel. Daarin namen Michiel Kruijt en Thomas Wijers het op tegen invaller Jules Bakker en Jerry Natenstedt. Ondanks zes punten voorsprong in de beslissende derde game gaven de DKC'ers de zege toch uit handen: 21-19. Inmiddels was het vrouwendubbel, bestaande uit invalsters Caroline Westveer en de pas 14-jarige Alyssa Tirtosentono, ook verloren gegaan.

De beide mannensingles waren een eenvoudige prooi voor DKC. Mark Caljouw liet geen spaan heel van Steef van Wooning getuige de 21-9 en 21-8 gamestanden. Ook Dennis van Daalen de Jel maakte korte metten met zijn tegenstander Edward Tan: 21-2 en 21-9. Bij de damesenkelspelen kwam DKC niet tot winst. Alida Chen speelde goed, maar wist Akvile Stapusaityte op de echt belangrijke punten geen pijn te doen. Tirtosentono liet zien een groot talent te zijn tegen Dorien Lups. Het was echter niet genoeg voor de winst.

Tot slot gingen de mixed dubbels naar DKC. Aan de hand van Caljouw kwam Daisy Bommeleyn weer in actie voor het team van hoofdcoach Leonard van Velzen. Na maandenlang blessureleed maakte zij eindelijk weer haar rentree voor DKC. En met succes. Met twee keer 21-11 werden Bakker en Lups aan de kant gezet. Kruijt en Chen zorgden voor de 4-4 door Natenstedt en Alexandra Langley op een nederlaag te trakteren.

DKC's assistent-coach Robbert de Keijzer keek met gemengde gevoelens terug op de wedstrijd. "Als je niet in je sterkste opstelling kan spelen, mag je niet ontevreden zijn met dit gelijkspel. Zeker omdat Duinwijck een belangrijke concurrent is met het oog op de play-offs. Toch had er meer ingezeten. Het herendubbel hadden we moeten winnen. Het blijkt dat Kruijt en Wijers nog net niet scherp genoeg zijn om zulke 'close' wedstrijden naar hun hand te zetten. Ondanks dat onze invallers Westveer en Tirtosentono niet gewonnen hebben, mogen zij toch tevreden zijn met hun vertoonde spel. Ook de rentree van Bommeleyn is natuurlijk positief."

Na de 4-4 staat DKC op een zesde plaats in de eredivisie. Uit twee duels zijn acht punten gepakt. De achterstand op koploper BV Almere bedraagt vijf punten. Volgende week wacht een dubbelweekend voor DKC. Op zaterdag staat om 18.00 uur de uitwedstrijd tegen TFS Barendrecht op het programma. Een dag later staat de derby tegen Van Zundert / VELO uit Wateringen op de rol. Deze wordt om 14.00 uur gespeeld in sporthal 't Zandje in Den Haag.

geplaatst door

verkregen via BC DKC

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !

Wat vind jij? Er zijn al 7 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws