Dennis Tjin Asjoe hoofdtrainer VELO Badminton

Dennis Tjin Asjoe hoofdtrainer VELO Badminton

Na een rumoerige periode hebben VELO Badminton en Dennis de handen ineengeslagen en zal hij het seizoen afmaken als hoofdtrainer.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het bestuur, de technische commissie en de spelers zijn blij met deze aanstelling. Een enthousiaste, betrokken VELO-er die jarenlang zelf in de top heeft gespeeld kan nu zijn kennis overbrengen.

Dennis heeft als speler het een en ander meegemaakt, zo was hij individueel, als lid van de nationale selectie en als clubspeler succesvol. Samen met VELO is hij als speler verantwoordelijk geweest voor het eerste kampioenschap in 1985, daarna volgen nog de kampioenschappen in 1988, 1989 en 1990. In Europa is het hem tweemaal gelukt om het zilver te halen met VELO. Als assistent-trainer en hoofdtrainer zijn kampioenschappen behaald met team 1 in 2000, 2004 en 2005 en winnaar AA Drink Cup 2004.

Hoewel jarenlang actief inmiddels als hoofdtrainer van de jeugd is het Dennis niet vreemd om als hoofdtrainer voor de seniorenselectie te staan. In 2002 moest het stokje ook worden overgenomen nadat de trainer de club verliet. Discipline en plezier gaan bij hem hand in hand. Daarnaast is het doel om de spelers meer fanatisme en motivatie bij te brengen. Prioriteit is om op dit moment rust te brengen na een periode van veel mutaties en onzekerheid. Het eerste team presteert wisselvallig aan het begin van het competitieseizoen, maar wanneer de spelers weer fit raken en er meer rust komt binnen de vereniging wordt verwacht dat de goede prestaties ook terugkeren.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!