badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
Derde overwinning voor DKC - Nicoline Heekelaar
© Nicoline Heekelaar

Derde overwinning voor DKC

Derde overwinning voor DKC - Nicoline Heekelaar
© Nicoline Heekelaar +

Badmintonclub DKC heeft zondag de derde zege van dit seizoen behaald. Het Haagse team was in eigen huis met 5-3 te sterk voor Roosterse BC. Die overwinning kwam pas laat tot stand.

Het gewonnen mixed dubbel van Dennis van Daalen de Jel en Ginny Severien bracht uiteindelijk het verlossende vijfde punt.

Voor het eerst dit seizoen kon DKC-coach Leonard van Velzen over een volledig fitte spelersgroep beschikken. Daisy Bommeleyn is weer helemaal hersteld van een kniekwetsuur en Severien maakte voor het eerst haar opwachting na een lange blessure. Beiden werden opgesteld in het damesdubbel. Hoewel ze de eerste game wonnen van Linda Hoedemakers en Wendy Hoeve konden Bommeleyn en Severien toch geen overwinning uit het vuur slepen. Dat lukte het herendubbel wel. Thomas Wijers en Michiel Kruijt verschalkten Ceriel Custers en Rik Hermans.

Mark Caljouw speelde de spannendste partij van de middag. Hij moest de eerste game in verlenging laten aan Marijn Put. Daarna kwam Caljouw goed terug door game twee met 21-18 te pakken. In de beslissende game had de Rijswijker constant een voorsprong, maar Put kroop steeds dichterbij. Het vijfde matchpoint was pas aan de DKC’er besteed: 23-21. Op de andere baan had Alida Chen het ook erg lastig met Hoeve, maar ook zij zegevierde wel in drie games. Van Daalen de Jel won vrij eenvoudig zijn single van Hermans. Veerle Wijers kon, ondanks een goede eerste game (nipt verloren met 21-19) geen vuist maken tegen Roxanne Molenmaker.

Voor het eerst dit seizoen speelden Kruijt en Bommeleyn samen in het gemengd dubbel. Ondanks dat ze voorheen jarenlang als succesvol koppel op de baan stonden, bleken Put en Molenmaker toch een maatje te groot. Dat DKC toch een overwinning kon bijschrijven, kwam doordat Van Daalen de Jel en Severien met twee keer 21-11 Custers en Hoedemakers aan de kant zetten.

Ondanks de moeizame overwinning keek Van Daalen de Jel tevreden terug op het duel. "We hadden vandaag nog meer partijen kunnen verliezen. Dan mag je blij zijn dat je toch weet te winnen. Daarnaast is het ook een mooi gegeven dat we na ongeveer een jaar weer een volledig fitte groep hadden. Nu is het zaak dat de koppels goed op elkaar ingespeeld raken. We staan er goed voor na vijf wedstrijden. We zijn op koers voor de bovenste plekken."

Want DKC staat nu derde in de Carlton Eredivisie met 27 punten, zes achter koploper Duinwijck. Op zaterdag 18 oktober komen de Hagenaars weer in actie in een uitwedstrijd tegen concurrent BV Almere (19.00 uur). Een dag later ontvangt DKC om 14.00 uur de nummer negen van de ranglijst Van Zijderveld.

geplaatst door

verkregen via BC DKC

Wat vind jij? Er zijn al 54 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws