Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 

Ken je deze spelers al?

© Yonex Dutch Open

Drie Nederlandse kwartfinales Yonex Dutch Open

© Yonex Dutch Open+

In een zeer sterk Indonesisch veld zijn alleen Jorrit de Ruiter/Samantha Barning in het gemengddubbelspel doorgedrongen tot de kwartfinales van de Yonex Dutch Open 2014 te Almere.

Door te winnen van hun trainingsmaatjes Jelle Maas/Iris Tabeling was een Nederlandse kwartfinale gegarandeerd. De als eerste geplaatste Indonesische spelers Rijal/Marissa werden verrassend door de sterk spelende Fransen Gaetan Mittelheisser/Audrey Fontaine uit het toernooi geslagen.

Eefje/Selena op koers

Eefje Muskens/Selena Piek zijn met overtuiging naar de kwartfinale gegaan. Zij versloegen Amelia/Dewi uit Indonesi in vier games. Minder goed verliep de dubbel van Samantha Barning/Iris Tabeling. Zij verloren teleurstellend van de (ook Indonesische) Awanda/Widjaja (8-11, 11-8, 11-10, 11-9). "Balen, we hebben het weggegeven. We stonden 6-1 voor in de vierde game. Hoe dit kwam? Wisten we het maar. We gaan nu op zoek naar de coach, misschien weet hij het?", zucht Iris. Myke Halkema/Gayle Mahulette hadden geen kans tegen Irawati/Marissa (Indonesië).

Teleurstellend verlies Jacco/Jelle

Jacco Arends/Jelle Maas waren de Duitsers Raphael Beck/Andres Heinz niet nogmaals de baas. Drie weken geleden wonnen onze mannen van de Duitsers in de Belgian International, vandaag waren de Duitsers te sterk en wonnen zonder al te veel moeite. Massing: "Bij vlagen speelden ze niet alert genoeg. Er miste scherpte in de slagen om aan te sluiten. Door de constante achterstand speelden zij onrustig. Je ziet dat door de nieuwe telling het niveau van de dubbels dicht bij elkaar komt te liggen."

Ruud Bosch/Tzu Chieh Tien (Taipei) wonnen verrassend in vijf games van de sterke Fransen Lucas Corvee/Brice Leverdez, waarmee er toch een halve Nederlandse mannendubbel op vrijdag in de kwartfinale speelt.

Drie Nederlandse kwartfinales op vrijdag

In de kwartfinales komen op vrijdag voor Nederland uit: Jorrit de Ruiter/Samantha Barning in het gemengddubbel, Eefje Muskens/Selena Piek in het vrouwendubbelspel en Ruud Bosch/Tzu Chieh in het mannendubbelspel.

Indonesië komt uit in 15 kwartfinales. Spectaculair spel op topniveau is hiermee gegarandeerd.

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Wat vind jij? Er zijn al 4 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws