badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
Duinwijck een maatje te groot voor VELO - Duinwijck
© Duinwijck

Duinwijck een maatje te groot voor VELO

Duinwijck een maatje te groot voor VELO - Duinwijck
© Duinwijck +

Zaterdagavond 4 oktober speelde het eerste team van VELO om 19.00 uur tegen BC Duinwijck, die op dit moment eerste in de poule staan.

Vooraf wist het Wateringse team al dat ze flink aan de bak moesten, mede doordat het team hun kopvrouw Lisa Khoeblal-Malaihollo moest missen.

Er werd gestart met de dubbels zoals gewoonlijk. Hier moesten de punten gepakt worden. In het herendubbel moesten Jim Middelburg en Russell Muns het opnemen tegen het Finse duo van BC Duinwijck. De eerste set werd gewonnen met 21-13. De tweede set werd gewonnen door de twee Finnen. De derde set was een zware thriller waar de kansen over en weer gingen. Helaas lukte het net niet bij de heren en verloren ze met 19-21. Daarnaast was het damesdubbel aan de gang die werd gespeeld door Myke Halkema en Imke van der Aar. Het was de eerste keer dat dit duo samen speelde. Het was een echte damesdubbel met lange en mooie rally’s waar wederom de kansen over en weer gingen. De eerste set werd binnengehaald door de Wateringse dames met 21-19. De tweede set kwamen ze helaas net te kort en verloren ze met 17-21. De beslissende set was erg spannend en ging punt voor punt, maar helaas lukte het de dames net niet om deze partij binnen te slepen en verloren de set met 19-21.

De eerste herensingle werd gespeeld door invaller Joey Muns. Hij heeft gevochten voor wat hij waard was, maar helaas ging de partij in twee sets naar Iikka Heino. Sergio Kepel moest het opnemen tegen Jerry Natenstedt. De eerste set ging gelijk op met spectaculaire rally’s, maar helaas ging deze set naar Duinwijck met 19-21. De tweede set kreeg Jerry meer grip op het spel van Sergio en haalde daardoor de tweede set iets makkelijker binnen.

De eerste damesenkel werd gespeeld door Michelle Middelburg. Zij moest het opnemen tegen de Litouwse Akvile Stapusaityte. Michelle wist van tevoren al dat het een hele lastige pot zou worden, maar verkocht haar huid zo duur mogelijk en bleef voor elke shuttle gaan. Deze partij ging in twee sets naar BC Duinwijck. Toen mocht Marleen Kuipers de baan op die de tweede damessingle voor haar rekening nam. Marleen was de eerste set een beetje zenuwachtig en kon daardoor niet vrijuit spelen, maar in de tweede set ging de knop om en maakte ze het Dorien Lups heel lastig en werd het een close call voor Dorien met 18-21.

Nu was de hoop om de laatste twee partijen van de avond winnend af te sluiten. Net zoals de twee dubbels werden allebei de mixen in de derde game beslist. De eerste mix van Jim Middelburg en Myke Halkema konden helaas hun ongeslagen status niet vast houden. In drie sets gingen ze ten onder tegen Alexandra Langley en Anton Kaisti. De laatste partij van de avond werd gespeeld door Russell Muns en Imke van der Aar. Dit werd wederom een zware thriller. In drie sets kon VELO toch nog 1 punt binnenhalen. De uitslag van 1-7 is op papier iets wat geflatteerd, want alle dubbel partijen hadden met een beetje meer geluk ook de andere kant op kunnen vallen.

Volgend weekend is het een vrij competitieweekend waarin het internationale toernooi Yonex Dutch Open wordt gespeeld in Almere. De week erna zal de competitie zich voor VELO hervatten met een thuiswedstrijd op zaterdag 18 oktober tegen TFS Barendrecht.

geplaatst door

verkregen via BC Duinwijck

vorig artikel

Nederlandse hoop op Pang gericht

3 jaar geleden

volgend artikel

Carlton Eredivisie 2014-2015 - speelronde 5

3 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 40 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws