Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 
© Badminton Nederland

Kwaliteitsimpuls Trainersopleidingen

© Badminton Nederland+

Op zaterdag 11 oktober heeft er een kick-off-bijeenkomst Kwaliteitsimpuls Trainersopleidingen plaatsgevonden.

Aanleiding voor het bondsbestuur van Badminton Nederland om deze bijeenkomst te initiëren is de constatering dat de Nederlandse talentvolle jeugd de aansluiting met de Europese top aan het verliezen is. Het bestuur wil het probleem structureel aanpakken en zoekt de oplossing in het geven van een kwaliteitsimpuls aan de basis, de trainersopleidingen.

De bijeenkomst, voorgezeten door technisch supervisor Claus Poulsen is voorbereid met de Vereniging voor Badmintonoefenmeesters (VBO). Een aantal trainers is uitgenodigd met de vraag om hun visie te geven op talentherkenning en -ontwikkeling en op de rol van trainers. Na een brede discussie gaven de trainers aan dat het van belang is dat de bond zijn visie op elke trainers- en spelersniveau uitzet binnen de trainersopleidingen en -bijscholingen. Daarnaast dient er snel gekeken te worden wat er nu al gedaan kan worden om de huidige en toekomstige talenten aan te laten sluiten met de Europese top. De initiatieven die zijn bedacht zullen door Badminton Nederland met elkaar in lijn worden gebracht, zodat er structureel een kwaliteitsimpuls gegeven wordt aan de trainersopleidingen.

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

vorig artikel

Barre tijden voor het badminton

3 jaar geleden

volgend artikel

Regio Senioren Kampioenschappen bij BC DKC

3 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 5 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws