Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 

Ken je deze spelers al?

© Alex van Zaanen+ Jelle Maas tijdens de Yonex Dutch Open 2013.

Polen favoriet bij mannendubbel

© Alex van Zaanen+ Jelle Maas tijdens de Yonex Dutch Open 2013.

Jacco Arends en Jelle Maas zijn in topvorm maar om de titel mee naar huis te nemen zullen zij - als derde geplaatst - af moeten rekenen met een groot aantal sterke mannendubbels in Almere.

De als eerste geplaatste Polen Adam Cwalina/Przemyslaw Wacha (wereldranglijst 27) zijn in Almere de favorieten voor de winst. Po Jui Huang/Ching Lao Lu (wereldranglijst 37) uit Taipei zijn als nummer twee geplaatst en terug te vinden helemaal onderaan in het speelschema.

Naar verwachting zullen Jacco en Jelle met hun 35e plaats op de wereldranglijst geen moeite moeten hebben met hun tegenstanders in de eerste ronde, de Fransen Bastian Kersaudy/Gaetan Mittelheiser (62e op de wereldranglijst). In hun kwart zit ook het half Nederlandse dubbel Koen Ridder/Nico Ruponen (FIN) en het als achtste geplaatste Franse koppel Lucas Corvee/Brice Leverdez (wereldranglijst 36). In de halve finale zouden de Nederlanders dan revanche kunnen nemen tegen de Polen Cwalina/Wacha, die in de Spanish Open dit jaar nog te sterk waren voor Arends/Maas.

Duidelijk is dat een groot aantal koppels met hun wereldranglijst ranking aan elkaar gewaagd zullen zijn en dus voor spannende wedstrijden zullen zorgen!

Taipei versus Indonesië

De spelers uit Taipei Huang/Lao moeten op zijn minst de twee Indonesische koppels verslaan (Geh/Sukamuljo en Alexander/Sabaktiar) voordat zij in de halve finale de Fransen Careme/Labar (4e geplaats) tegen zullen komen. Geh/Sukamuljo zijn als nummer 48 van de wereldranglijst het hoogst genoteerde Indonesische mannendubbel. Wees dus alert op verrassingen uit Indonesi! Mark Caljouw/Justin Teeuwen kunnen dan ook direct hun borst nat maken tegen de als tweede geplaatste Huang/Lao.

In het kwalificatietoernooi spelen Ruben Jille/Robin Tabeling tegen de nummer 1 geplaatst in het kwalificatietoernooi Allen/Dasuki (Indonesië) en Ruud Bosch met zijn nieuwe partner Tzu Chieh Tien uit Taipei tegen de Spanjaarden Soler/Toro.

Ook Luc Maessen/Nick Smaling, Leon Ham/Mike Proost, Nico Hermans/Ruben Wijnands mogen als youngsters al op dinsdag 7 oktober de baan op.

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Wat vind jij? Er zijn al 3 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws