TFS Barendrecht verliest thuis van Roosterse

TFS Barendrecht verliest thuis van Roosterse

The Flying Shuttle kon de eigen verwachtingen niet waar maken. Na de goede resultaten van vorig weekend moesten de Barendrechters de duidelijke winst aan de ploeg uit Limburg laten en was een 1-7 nederlaag een feit.

SportSport

Ken je BC Argus al?

De ploeg moest aantreden zonder Pascalle van Nielen, zij werd vervangen door Dewi Han die mocht debuteren in de eredivisie. De herendubbel was zo'n wedstrijd waar TFS kansen had, doch Bart Strijbosch en Ruben Kweekel moesten de eer laten aan Ceriel Custers en Rick Steuten met 18-21 en 14-21. Jeannette van der Werff en Dewi Han moesten aantreden tegen het goed ingespeelde koppel Linda Hoedemakers en Wendy Hoeve. De Limburgse dames behaalden een makkelijke overwinning met 14-21 en 6-21. Duidelijk was te zien dat Dewi moest wennen aan het hogere tempo.

De herensingle werd geopend door de goed in vorm zijnde Saber Afif. Hij wist de 1e game met 21-19 naar zich toe te trekken. Duidelijk was dat het geen makkelijke opgave zou zijn en Marijn Put wist de 2e game te winnen met 18-21. Dus moest in de enige 3e game van de avond de beslissing vallen. Doordat Saber iets meer foutjes maakte ging Marijn er met de winst van door.

De tweede heren single tussen Joran Kweekel en Rick Steuten was de enige winst partij voor TFS. Joran dit seizoen debuterend in de eredivisie won zijn derde single op het hoogste niveau. Game standen 21-15 en 21-13.

Sandy Bommeleyn moest vandaag als eerste dame aantreden tegen Wendy Hoeve. Ondanks haar grote inzet moest ze het afleggen met de cijfers 9-21 en 4-21. Dewi Han kon haar debuut single niet naar zich toe trekken en moest haar meerdere erkennen in Roxanne Molenmaker met 10-21 en 6-21. Dewi was teleugesteld in haar eigen presatie maar heeft gedaan wat ze kon.

Deze resultaten waren geen goede basis voor de beide mix partijen. Er hing een sfeer van 'vandaag gaat het niet lukken'. En daar wisten de Limburgers goed gebruik van te maken. De 1e mix werd 14-21 en 17-21. De 2e mix werd 18-21 en 15-21 in het voordeel van Roosterse.

Volgende week staat de belangrijke uitwedstrijd tegen Van Zijderveld op het programma. TFS zal daar flink aan de bak moeten willen ze Van Zijderveld onder zich houden.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!