Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 
© badmintonline

Besluit m.b.t. reclame-uitingen op teamkleding

© badmintonline+

Om verenigingen en spelers meer mogelijkheden te geven m.b.t. sponsoring op kleding heeft de LCW de volgende twee besluiten genomen m.b.t. reclame-uitingen op teamkleding.

Besluit LCW t.a.v. reclame op kleding huidig seizoen 2014/2015

De LCW heeft besloten om de kleding waarin teams momenteel in de Bondscompetitie uitkomen toe te staan in het seizoen 2014/2015. Deze teamkleding mag ook worden gebruikt in toernooien van nationaal belang.

Besluit LCW t.a.v. reclame op kleding seizoen 2015/2016

De LCW heeft besloten om de reclame-uitingen op badmintonkleding vanaf volgend seizoen geheel vrij te laten. Punten 5.1 t/m 5.6 van de Uitvoeringsregeling kleding en reclame bij badmintonwedstrijden, die de grootte en plaats van de reclame-uitingen regelen, komen dan te vervallen. De punten 5.7 en 5.8 blijven wel gehandhaafd, d.w.z. reclame-uitingen mogen geen (politieke of religieuze) boodschap uitdragen, maar moeten betrekking hebben op een commercieel merk of een fabrikantenlogo.

De aanleiding voor deze besluiten is dat de afgelopen periode een paar verenigingen een boete is opgelegd vanwege het feit dat de teamkleding niet voldeed aan de daarvoor geldende richtlijnen. De bezwaren van de desbetreffende verenigingen zijn toegewezen door de LCW. Ook is gesproken over reclame-uitingen op teamkleding tijdens de miniconferentie 'kwaliteitsimpuls Carlton Eredivisie' van 18 oktober jl.

De huidige regels m.b.t. reclame-uitingen op kleding zijn in lijn met de internationaal van toepassing zijnde regels.

Zodra verenigingen en spelers deelnemen aan internationale badmintonevenementen onder verantwoordelijkheid van BWF of BE (Europa Cup, internationale toernooien, Dutch Open, Dutch International, etc.) zijn de stringentere internationale regels m.b.t. reclame-uitingen op kleding van toepassing.

De nieuwe regels m.b.t. reclame-uitingen op kleding zullen worden verwerkt in de 'Uitvoeringsregeling kleding en reclame bij badmintonwedstrijden' die uiterlijk 1 maart 2015 zal worden gepubliceerd.

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Wat vind jij? Er zijn al 14 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws