clubzoeker

Duinwijck trotse herfstkampioen

Duinwijck trotse herfstkampioen

Een niet-bestaande titel waar we desondanks best trots op mogen zijn. Na 9 speelronden bedraagt de voorsprong op de nummer 2 slechts 1 punt, maar belangrijker: de voorsprong op de nr 5 is opgelopen tot 18 punten.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Aan het eind van het seizoen spelen de bovenste 4 ploegen in de play-offs, een plek bij die 4 teams mag Duinwijck dus nooit meer weggeven dit seizoen.

En laat de tegenstander van vandaag nou net die nummer 5 zijn. De Roosterse BC zal met weinig plezier terugdenken aan de heenwedstrijd tegen Duinwijck. Die eindigde in een geflatteerde 0-8 in ons voordeel. Geflatteerd omdat 6 partijen in 3 sets gingen, met als hoogtepunt (uit Duinwijck-perspectief) de 19-21, 23-21 28-30 winst voor Dorien en Anton in de mix.

Roosterse zal dus uit zijn op wraak en een betere uitslag behoort vandaag zeker tot de mogelijkheden, omdat we wederom te maken hebben met veel afwezigen bij Duinwijck. Eigenlijk is het onbegrijpelijk dat er competitie wordt gespeeld dit weekend, omdat er door heel Europa kwalificatiewedstrijden voor gemengde landenteams worden gespeeld. Ieder team met internationals (ook Nederlandse) zal dus gedupeerd zijn. In dat verband mist Roosterse haar Belgische kopman Marijn Put, Duinwijck moet het stellen zonder de Finse internationals Iikka Heino en Anton Kaisti alsmede Akvile Stapusaityte die de kleuren van Litouwen zal gaan verdedigen.

Maar waar we vandaag mee te maken hebben is de strijd tussen de nummers 5 en 1 van de Carlton eredivisie. Zoals de heenwedstrijd met al haar driestters al aankondigde is Roosteren een team zonder aanwijsbaar zwakke plekken. Het zal dus niet eenvoudig worden om de punten in Haarlem te houden.

Voorop in die strijd gaan Duinwijck's basisspelers Jerry Natenstedt, Dorien Lups en Alexandra Langley. Als aanvulling heeft Duinwijck deze week wederom Steef van Wooning en Jules Bakker opgeroepen. Betty Timmerman zal het team ook komen versterken, haar vorige invalbeurt resulteerde in 2 winstpartijen.

Maar alle ogen zijn natuurlijk gericht op de rentree van Karina Kool-de Wit! Na een pauze van twee seizoenen i.v.m. zwangerschap en blessures voelt zij zich weer fit genoeg om team 1 te komen versterken in hun missie richting de play-offs. Karina kennende zal ze niet mee spelen als ze niet een bepaald niveau op de trainingen haalt wat vertrouwen geeft voor de wedstrijden, dus we zijn erg benieuwd wat ze ons vandaag kan laten zien. Het is in ieder geval al geweldig dat ze haar opwachting weer wil maken.

We wensen iedereen veel kijkplezier.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!