Erik Meijs bij de laatste 16 van de Scottish Open

Erik Meijs bij de laatste 16 van de Scottish Open

Voor het vierde jaar op rij, de Scottish Open in Glasgow. De afgelopen 3 jaar heb ik hier altijd goed gespeeld en voel me altijd erg relaxed zodra ik de hal inkom.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Ik neem jullie even mee hoe het deze keer ging. Op dinsdagavond vloog ik samen met Fred van Wankum naar Glasgow.

Omdat het een Grand prix toernooi was begon het toernooi voor de singelaars weer op de kwalificatie dag, namelijk op de woensdagavond. Hierin zou ik het opnemen tegen een jonge Engelse speler. Dit is het eerste seizoen waarin hij senioren toernooi speelt, dus ik wist dat wanneer ik rustig zou spelen het geen probleem voor mij zou moeten zijn. Ik begon iets te rustig, waardoor hij bij kon blijven, maar wist eigenlijk in beide sets elke keer na de 11 een versnelling te plaatsen waardoor ik meteen een flink gat had en niet meer weggaf. Ik won de wedstrijd eenvoudig met 21-11, 21-13.

Een prima begin dus, maar ik wist dat de dag erna voor mij pas echt het toernooi zou beginnen, omdat ik dan zou aantreden tegen Kestutis Navickas die op de woensdagavond al overtuigend van de als 11de geplaatste Lucas Corvee uit Frankrijk had gewonnen. Ik heb tijdens het EK afgelopen jaar ook tegen Kestutis gespeeld en verloor toen met 19-21 in de derde set. Sinds dit seizoen spelen we competitie in hetzelfde team, BC Beuel. Het is een speler met veel ervaring die echt al heel lang meedraait in het circuit. Door een blessure lang eruit geweest, maar nu weer bezig met een inhaalrace.

Ik begon donderdagochtend om 10 uur met deze slijtageslag, want dat werd het, zeker in de 1ste set. Het zou heel belangrijk worden om op de cruciale momenten ook echt heel scherp te zijn om de wedstrijd te pakken. We bleven de hele tijd dicht bij elkaar in de buurt en er waren lange snelle rally's, omdat we beide een erg hoog tempo kunnen spelen en dit lang kunnen volhouden. Op een gegeven moment kwam hij op een 14-17 voorsprong en kregen we vervolgens op 15-17 een rally die de wedstrijd achteraf gezien zou beslissen. Het werd een aanvallende rally van beide kanten, waarin ik met een duik naar mijn backhand de shuttle nog haalde vervolgens de rally verder kon spelen en het punt maakte met een smash. Hierdoor was ik helemaal terug in de wedstrijd en had ik mentaal een tik uitgedeeld bij hem, waardoor ik set 1 met 21-17 won en vervolgens in set 2 met 11-0 voorkwam.

18 punten dus op rij, waarbij ik dus erg blij was dat het foutlozer spelen steeds beter begint te worden. In dit soort momenten is het vaak lastig om je concentratie vast te houden en Kestutis heeft de ervaring om te proberen je uit het ritme te halen. Gelukkig wist ik dit goed vol te houden en won de 2de set met 21-12. Een hele mooie overwinning van mijn kant dus waar ik echt heel blij mee was!

Lees de rest van dit artikel op de website van Erik Meijs.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!