badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Goede overwinning van BC Amersfoort in Limburg

Voor BC Amersfoort stapelen de problemen zich op. Bij alle blessures komt nu nog het een aantal wedstrijden afwezig zijn van tweede man Edwin Ekiring welke het Afrika circuit speelt.

Goede overwinning van BC Amersfoort in Limburg - BC Amersfoort
© BC Amersfoort
Goede overwinning van BC Amersfoort in Limburg - BC Amersfoort
© BC Amersfoort +

 

Dit om zijn ranking zodanig omhoog te halen dat hij weer in de buurt komt van Olympische kwalificatie.

Gelukkig heeft BC Amersfoort zeer goede 1e divisieteams met veel zelf opgeleid talent. Deze zaterdag werd weer een beroep gedaan op Romy de Laak, Stella Li, Debora Jille en Nick Smaling. Het team werd aangevuld met de vaste spelers Freek Golinski,Ruben Jille en Vincent de Vries.

De mannendubbel bracht het 1e punt binnen, Freek Golinski en Ruben Jille walsten over Robert Kwee en Martin Rutgers heen met 21-12 21-9. De vrouwendubbel had een off day. De 1e game ging geruisloos voorbij, in de 2e game gaven Romy de Laak en Stella Li meer tegenstand en hadden zelfs kans op game winst. Jessie van Wijk en Meta Knuth waren echter geroutineerd genoeg om dit af te wenden en het 1e punt voor Victoria te pakken.

Nick Smaling van team 2 verving Edwin Ekiring in de single, hij speelde een puike partij tegen Ben Maes nipt winst in de 1e game 21-19 in de 2e game maakte Nick het af met 21-13. Ook op de andere baan was een speelster uit team 3 goed bezig. Tegen de lastige Lieke Maes sleepte Debora Jille in een driegamer punt drie binnen voor het team van coach Residay.

Was de gedachte vooraf dat BC Amersfoort een nipte zege zou halen in Hoensbroek. Nu kwam er een ruime overwinning in zicht, dit ook mede door de afwezigheid in het Limburgse team van Ann Knaepen en Birger Abts wegens toernooiverplichtingen voor België. De afwezigheid van spelers in de eredivisie tijdens het reguliere programma toont eens te meer aan dat dit zo veel mogelijk moet worden voorkomen. Ook nu weer behaalde BCAmersfoort punten die anders moeilijk gestreden zouden moeten worden. En is de strijd voor het behalen van de play-off met 17 punten voor op Roosteren, en een inhaalwedstrijd te goed , 7 wedstrijden voor het einde bijna gestreden.

De volgende single partijen gaven goede wedstrijden te zien. Vincent de Vries klopte Robert Kwee, welke weer verrassend goed speelde. Vincent moest alle zeilen bijzetten om de klus te klaren hij deed dit echter met verve. Op de andere baan worstelde Stella Li met een rugblessure maar hield vol en was uiteindelijk in drie games de winnares tegen de zich sterk verwerende Jessie van Wijk.

Met een 5-1 voorsprong werd een aanvang gemaakt met de mixen, Romy de Laak en Ruben Jille tekende voor punt 6, en de mix van Debora Jille en Freek Golinski leverde door het goede spel van beide Amersfoort spelers punt 7 op.

Met dit mooie resultaat kan BC Amersfoort met vertrouwen de komende reeks van wedstrijden tegen de play-off kandidaten tegemoet zien.

geplaatst door

verkregen via BC Amersfoort

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !
vorig artikel

Almere wint met 7-1 van TFS Barendrecht

4 jaar geleden

volgend artikel

VELO verliest van koploper Carlton Eredivisie

4 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 8 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws