SportSport

Met dwarsdenken is de bond ook geholpen!

Met dwarsdenken is de bond ook geholpen!

De eerste helft van de competitie in de Carlton Eredivisie zit er op. Qontent Almere staat op een mooie vierde plek met 46 punten en heeft de drie teams die er boven staan, nog altijd in het vizier.

clubzoeker

Ken je BC Meppeler Meppers al?

Dat is niet slecht voor het jonge Almeerse team, dat dus op koers ligt om de play-offs te halen met 12 punten voorsprong op de nummer vijf Roosterse BC en 14 punten voor op Van Zundert / VELO. Maar laten we vooral niet te vroeg juichen, de tweede helft van de competitie moet nog gespeeld worden.

De eerste competitiehelft vond ik persoonlijk best leuk met af en toe verrassende uitslagen, die overigens ook nog wel eens het gevolg waren van niet-aanwezige spelers wegens toernooiverplichtingen en blessures. Ik hoor nog wel eens dat de beoogde kwaliteitsimpuls voor de Carlton Eredivisie alleen kans van slagen heeft als de Nederlandse toppers weer in de eredivisie zouden spelen. Ik geloof er eerlijk gezegd geen barst van.

Hou mij ten goede, ik ben bepaald geen tegenstander van het meespelen van de toppers, maar laten we het al dan niet meedoen toch vooral niet overdrijven. Als er toernooien zijn in Nederland met Nederlandse en buitenlandse toppers komt er een schamele paar honderd man op af. Waarom zit het niet tjokvol tijdens de Dutch Open of tijdens een NK? Toppers genoeg zou je zeggen! En denken we dan dat bij een simpele eredivisiewedstrijd met één of twee toppers in de gelederen van de beide teams, dat daar het badmintonvolk en masse op af komt? Slaap lekker zou ik zeggen.

We moeten het eerder hebben van de supporters die hun club willen steunen en waarvan de helft van de toeschouwers wellicht zelfs nooit van de toppers heeft gehoord. Daar moeten de eredivisieclubs op in zetten in de komende vijf jaar, daar ligt misschien wel onze laatste kans om het badminton in Nederland overeind te houden.

In een krant las ik zelfs dat BCA gezegd zou hebben dat Badminton Nederland aan zet is voor wat de speelkalender betreft. Ik geloof dat we al 20 jaar steggelen over de speelkalender, dus laten we dat nu maar vergeten. Met de huidige speelkalender acht ik niet veel mis, wellicht iets te veel dubbele weekenden, maar je kunt nu eenmaal niet alles hebben. Ja, sommige clubs missen zo af en toe een topspeler, maar dat weet je van te voren als je toppers inhuurt. Niet meer over hebben zou ik zeggen.

Ik lees vandaag op de site van Badminton Nederland dat de voormalige algemeen directeur definitief uit dienst is. We mopperen nog al eens op Badminton Nederland, ik ook, en soms volkomen terecht, maar er zijn toch ook een aantal belangrijke besluiten wel genomen. In feite zou dat eens op een rij gezet moeten worden en dat kan tot een genuanceerd oordeel over de bond leiden.

Desalniettemin moeten we het bondsbestuur scherp houden. Niet met dwarsliggen, maar met dwarsdenken is de bond ook geholpen!

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!