SportSport

Onthoofde topper in Carlton Eredivisie

Onthoofde topper in Carlton Eredivisie

Op papier leek het een topwedstrijd te worden in de Carlton Eredivisie tussen de veelvoudige landskampioenen Amersfoort en Duinwijck, maar niets was minder waar.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De toppers van Duinwijck de Finse mannen Likka Heino en Anton Kaisti waren niet aanwezig . Zij hadden voorkeur gegeven aan een toernooi in Hongarije, op dit toernooi acteerde ook BC Amersfoort-speler Ruben Jille welke wel de verplichting had om deze topwedstrijd te spelen.

De vrouwen van Amersfoort waren alle niet speelklaar voor deze wedstrijd, toegevoegd werden Romy de Laak, Lotte Manenschijn (BC Amersfoort 3) en Stella Li (BC Amersfoort 4).

Ruben Jille werd node gemist in het Amersfoortse kamp, Vincent de Vries werd in het mannendubbel ingezet, waardoor Edwin Ekiring de 2e single voor zijn rekening moest nemen. Eric Pang nam de plaats in van Ruben Jille in de mix met Romy de Laak.

De mannendubbel was voor Amersfoort, in de dubbel viel op dat Duinwijck-voorzitter Jules Bakker ook op dit niveau nog prima mee kon. De vrouwendubbel was ruim voor de Duinwijck vrouwen Akvile Stapusaityte en Alexandra Langley. Lotte Manenschijn en Romy de Laak konden niet op tegen het geweld van deze vrouwen. In de single partijen moest voor Amersfoort de beslissing vallen, Eric Pang zette Jerry Natenstedt aan de kant en ook BC Amersfoorts 2e man Edwin Ekiring was invaller Wooning de baas in twee games de baas.

Lotte Manenschijn speelde een vlotte partij tegen de Litouwse Stapusaityte maar kwam te kort, het vierde Amersfoortse punt moest komen uit de vrouwensingle tussen Dorien Lups en Stella Li. Dorien dacht hier anders over en pakte met agressief spel de 1e game, in de 2e game was het al Stella wat de klok sloeg. De beslissende 3e game leek Amersfoort op de winst af te stevenen, maar een 12-7 voorsprong voor Stella Li bleek niet genoeg, Dorien Lups kwam langszij en pakte een voorsprong van 19-17, Stella Li kwam nog tot 19-19 maar toen was de koek op.

Met 3-3 werd begonnen met de mixen, de gelegenheidsmix van Freek Golinski en Lotte Manenschijn was vrij kansloos, mede door niet het te beste spel van de Belgische Freek Golinski. Eric Pang moest nu alles uit de kast halen om samen met Romy de Laak de ook gelegenheidsmix van Dorien Lups en jaja weer Jules Bakker de zege te ontfutselen.

Eric Pang - zeker geen mix speler maar individueel natuurlijk sterk - had zijn handen vol en na een nipt gewonnen 1e game werd de 2e game met kunst en vliegwerk binnengesleept in de verlenging met 24-22.

Een 4-4 uitslag gaf de verhouding goed weer deze avond, maar de werkelijke sterkte van beide teams bleef deze zaterdag in het duister.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!