SportSport

Rokjes of geen rokjes - that's the question!

Rokjes of geen rokjes - that's the question!

Op tafeltennisnederland.nl lazen we een artikel over 'de rokjesdiscussie'. Aangezien dat drie jaar geleden ook speelde in het badminton - iets meer opgeblazen dan de voorstellen inhoudelijk voorhielden - plaatsen we het artikel graag ook hier op badmintonline.

SportSport

Ken je BC Lansingerland al?

De afgelopen week hebben we een artikel gepubliceerd over de kleding voor vrouwen. Het heette:

Tafeltennissers moeten rokjes aan. Dit was overigens de kop van een artikel van bijna twintig jaar geleden. We hebben het stuk, dat was gepubliceerd in De Volkskrant, integraal geplaatst.

En vervolgens zijn we ingegaan op de huidige praktijk, waaruit volgens blijkt dat ontzettend veel meisjes en vrouwen in lelijke kleding spelen, vaak ook kleding die eigenlijk voor mannen is bestemd. Op Facebook is een heftig en inhoudelijk debat ontstaan, waaruit we hier zonder verder commentaar een aantal citaten tonen.

Anissa Schoonbrood

Je komt kijken voor het tafeltennis, toch? En niet voor de kleding of de mooie dames. Dat is een mooie bijkomstigheid. Zelf vind ik rokjes erg leuk maar soms moet je ook geluk hebben dat er een rokje bij het clubtenue gekocht kan worden en deze dan ook onder het club shirt staat!

Tali Cohen

Zowel een rokje als een broekje kan mooi staan. Het ligt allemaal aan de outift. Ik geef de voorkeur aan rokjes, maar ik kan me voorstellen dat veel vrouwen dat niet willen. Daarnaast hebben wij bij SKF wel een kleine invloed op de kledingkeuze. Bij veel andere club wordt de kleding op de mannen uitgekozen en hebben vrouwen geluk als er een (mooi) vrouwelijk model te vinden is.

Anissa

Ik denk dat veel mensen afhankelijk zijn van de sponsor en de club! En zoals Tali zegt wordt iets vaak op de mannen uitgekozen. Ook in de eredivisie! Soms willen clubs voor iedereen hetzelfde zodat ze herkenbaar zijn.

Tali

Er is een reden dat wij Adidas-shirtjes hebben bovenop een Joola-rokje...

Nico Tangerman

Mijn dochter Ruby speelt in een damesshirt van Joola. De dames van Westa spelen in damesshirts van Adidas. Ik vind dat er prima uitzien. Volgens mij hebben alle zichzelf respecterende kledingfabrikanten wel een dameslijn, maar dat brengt misschien wel extra kosten met zich mee. Rokjes of broekjes? Je moet spelen waar jij je prettig in voelt.

Anissa

In tennis zit denk ik iets meer geld waardoor dat mogelijk is. Het enige wat ik wil zeggen is dat speelsters soms wel willen maar dit niet mogelijk is. (mooie vrouwelijke kleding dragen)/

Carine Wijnen

Ik ben altijd al van mening geweest, dat tafeltenniskleding erg vormloos en mannelijk is! Ik zie me nog staan, mijn broekje drie keer opgerold, omdat ie anders tot mijn knieën zou komen. Haha.

Carine

Ik tafeltennis al jaren niet meer. Maar heb niet het idee, dat het qua kleding vrouwelijker is geworden. Erg jammer. Je komt inderdaad voor de sport. Maar het oog wil ook wat. In het dagelijks leven loop je natuurlijk ook niet in mannenkleding.

Arjan van der Linden

Niet alleen de dames van SKF, maar ook de dames van o.a. VTV zien er goed uit met rokje aan, zowel in het thuis- als uittenue!

Monique Posthuma

Spelers moeten dragen waar ze zich in lekker voelen! Het gaat tenslotte toch om de tafeltennis en niet om de kleding... Het kan beide mooi staan...

Thijs Ronhaar

Kijk naar de overige racketsporten. Daar spelen alle dames in rokjes.

Lees de rest van dit artikel op de website van tafeltennisnederland.nl.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!