badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Round two: fight!

De helft van de competitie is bereikt en als je dan laatste staat in de tussenstand zul je moeten vechten om degradatie aan het einde van de competitie te voorkomen.

Round two: fight! - Van Zijderveld
© Van Zijderveld
Round two: fight! - Van Zijderveld
© Van Zijderveld +

 

Voor Van Zijderveld begint dit gevecht met een thuiswedstrijd. VELO. de laatste jaren altijd goed voor een plek in de play-offs, staat halverwege op een zevende plaats.

Als de dubbels de baan op gaan zien we Lennart en Lester strijden tegen Russel Muns en Ruud Nagel. Lester en Lennart zitten er bovenop deze wedstrijd waarin snelle slagenwisseling en goede shuttle verplaatsingen elkaar afwisselen. Met 21-15 en 21-16 is het eerste punt binnen. Op de andere baan zijn Nikkie en Mireille gestart tegen Myke Halkema en Els Romen. Zij kennen een niet bepaald denderende start door de eerste game te verliezen, zij het close, met 19-21. De tactische uiteenzetting blijkt in de tweede game goed te werken met een gecontroleerde 21-17 winst tot gevolg. In de derde game maken de dames er een waar gevecht van met winstkansen over en weer, maar uiteindelijk staat er een 26-24 op het bord in Amstelveens voordeel.

Ondertussen is Linda reeds haar single gestart tegen Imke van der Aar, een pittige meid met goede slagen waar Linda in de eerste set geen antwoord op heeft getuige de 14-21 op het bord. In de tweede set zijn de rollen echter omgedraaid en weet Linda goed gevolg te geven aan haar tactiek, 21-13. De derde game weet zij dit echter niet door te zetten, is misschien wat gehaast, en moet uiteindelijk de winst aan haar tegenstandster laten met 17-21.

Lester mag dan aantreden tegen Jim Middelburg en de heren maken er een waar spektakel van met duiksessies over en weer en twee gelijk opgaande games. Twee keer 21-19 voor Lester. Het publiek had het ongetwijfeld niet erg gevonden als er een derde game gespeeld had moeten worden, maar belangrijker is dat punt 3 van de avond op het bord staat.

In partij vijf van de avond zien we Marco de baan betreden tegen Ruud Nagel. En Ruud blijkt een lastige tegenstander voor Marco. Anderhalve set lang weet hij niet wat hij aan moet met het spel van Ruud, maar in de interval van de tweede set wordt de juiste tactische omzetting gemaakt. En eenmaal bijgehaald verliest Marco niet meer de controle over de partij, 14-21, 21-16 en 21-14. Toch duurt de partij van Marco zo lang dat Mireille onderhand al klaar is met haar partij met Marleen Kuipers. De set standen, 21-13 en 21-15, laten dan ook zien dat Mireille de partij goed onder controle had, en nooit echt in de problemen is geweest. En zo staat van Zijderveld na 6 partijen al op winst met de gemengddubbels nog voor de boeg.

Hierin blijkt VELO echter nog een paar maatjes te groot. Lennart en Nikkie kunnen geen potten breken tegen Jim en Imke. En dat zelfde geldt voor Marco en Linda tegen Russel en Myke. Al met al toch een mooie 5-3 winst voor van Zijderveld.

Het gevecht gaat door, over twee weken (22 november) met de uitwedstrijd tegen Almere. Een week later staat op 29 november de thuiswedstrijd tegen Slotermeer op het programma. Komt allen en help ons in onze strijd.

geplaatst door

verkregen via Van Zijderveld

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !

Wat vind jij? Er zijn al 7 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws