clubzoeker

Ruime overwinning voor DKC

Ruime overwinning voor DKC

De badmintonners van BC DKC hebben zaterdag een ruime zege geboekt in de Carlton Eredivisie. De Hagenaars wonnen de uitwedstrijd bij Roosterse BC met 7-1.

SportSport

Maak kennis met Nadia Choukri!

Heel eenvoudig kwam de overwinning niet tot stand. Drie winstpartijen werden pas na drie games binnengesleept. Het enige verliespunt kwam op naam van de pas 14-jarige Alyssa Tirtosentono, die niet was opgewassen tegen Roxanne Molenmaker.

DKC werd in het Limburgse Roosteren gesteund door zo’n 25 supporters, die de lange reis met een bus hadden gemaakt. De kleine Albertzaal was daardoor erg sfeervol. De D-side zag dat Thomas Wijers en Michiel Kruijt in de eerste game vrij makkelijk ten onder gingen tegen Dennis Dubbelman en Nico Hermans. Het DKC-duo ging echter niet bij de pakken neerzitten en veroverde met agressief spel de tweede game. In de beslissende game lieten Wijers en Kruijt zien dat er met hen niet te sollen valt: 21-10. Ook het vrouwendubbel ging naar DKC. Alida Chen en Ginny Severien versloegen Linda Hoedemakers en Wendy Hoeve met 21-7 en 21-16.

Vervolgens kwamen de singles aan bod. DKC'er Mark Caljouw trad in het strijdperk aan tegen Marijn Put, een speler waar de Haagse kopman het traditiegetrouw erg lastig mee heeft. Dat was ook zaterdag het geval. Caljouw won de eerste game nog met 21-19, maar daarna kwam Put sterk terug (21-17). Door de laatste game met 21-13 binnen te halen bleef Caljouw zijn ongeslagen status in de single behouden. Ook Chen moest tot het uiterste gaan om haar partij naar zich toe te trekken. Dat lukte pas in de verlenging van de derde game tegen Wendy Hoeve: 22-20. Inmiddels had Dennis van Daalen de Jel DKC aan het vijfde punt geholpen door Ceriel Custers te verslaan. Voor Roosterse BC zette Molenmaker het enige punt op het scorebord. Zij trakteerde Tirtosentono op een nederlaag.

De afsluitende mixed dubbels werden een simpele prooi voor DKC. Caljouw en Daisy Bommeleyn wonnen met twee keer 21-12 van Put en Molenmaker. Op de andere baan boekten Kruijt en Veerle Wijers hun vijfde seizoensoverwinning als duo. Zij regen Custers en Hoedemakers aan de zegekar. Hiermee werd de 1-7 eindstand bereikt.

Doordat DKC's concurrenten Duinwijck, BC Amersfoort en BV Almere hun duels ook met 7-1 wonnen, verandert er niks aan de top van de ranglijst. DKC blijft derde staan met 62 punten uit elf wedstrijden. Komend weekend staat voor de Hagenaars het inhaalduel met Amersfoort op het programma. Deze confrontatie wordt zondag 7 december gespeeld in sporthal ’t Zandje in Den Haag. De aanvang is 14.00 uur.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!