SportSport

Slotermeer speelt gelijkspel tegen Van Zijderveld

Slotermeer speelt gelijkspel tegen Van Zijderveld

Zaterdagavond stond alweer de dertiende eredivisiewedstrijd op het programma. Dit keer met als tegenstander Van Zijderveld. Dennis Verkerk en Nick Eijssens speelden mee als invallers.

clubzoeker

Maak kennis met Kelly van Buiten!

Er werd gestart met de heren- en damesdubbel.

Dennis en Nick speelden tegen Marco den Haan en Lennart Bijkerk. Onze heren speelden een goede wedstrijd en met veel inzet. Maar de tegenstanders wisten de rally's uiteindelijk beter in winstpunten om te zetten en de partij werd jammer genoeg in twee games verloren met twee keer 21-16.

Jessica en Raquel speelden de damesdubbel tegen Mireille van Daal en Nikkie Hosseinia. In de eerste game maakten de Slotermeerders veel fouten, deze werd dan ook verloren met 21-18. Dit werd in de tweede game ruimschoots goedgemaakt en deze werd met duidelijke cijfers gewonnen, 21-8. De 3e en laatste game ging in het begin gelijk op maar daarna wisten Jessica en Raquel het goede spel van de vorige game weer op te pakken. Geleidelijk werd een voorsprong opgebouwd die niet meer uit handen werd gegeven, zij wonnen de partij met 21-15.

Hierna gingen Leon en Esther voor de eerste singel partijen de baan op.

Leon speelde tegen Lester Oey. In de eerste game wist Lester al snel een voorsprong te creëren. Leon, die duidelijk niet kon wennen aan de gladde vloer, kon niet goed in zijn spel komen en probeerde de achterstand goed te maken. Dit lukte hem jammer genoeg niet en hij verloor met 12-21. De tweede game ging gelijk op en zag het er even naar uit dat Leon zich herstelde maar hij kon toch niet voorkomen dat Lester er met de winst vandoor ging: 18-21.

Op de andere baan speelde Esther tegen Linda Chen. Esther was vastberaden om er een mooie wedstrijd van te maken, dat lukte door goed spel en hard werken telkens de achterstand steeds kleiner te maken. Beide games werden nipt verloren met twee keer 19-21. Dit had echter ook de andere kant op kunnen vallen.

Ralph speelde de 2e heren singel tegen Marco den Haan. De eerste game won hij gemakkelijk met 21-14. In de tweede game kon Ralph het goede spel niet voortzetten en speelde minder goed de rally's uit waardoor een verlies niet kon worden voorkomen: 13-21. In de derde game kon Ralph weer de juiste vorm en tactiek terug vinden en kon hij de partij uit spelen met ruime cijfers: 21-10.

Raquel was ondertussen voor de 2e dames singel haar wedstrijd begonnen tegen Mireille van Daal. Door een stroef begin keek Raquel tegen een grote achterstand aan. Deze wist zij knap weg te werken en het zag er even naar uit dat de eerste game nog gewonnen kon worden. Maar Mireille wist deze game toch met winst af te sluiten 19-21. In de tweede game wist Raquel door goed spel een voorsprong te creëren. Zij wist deze echter niet vol te houden maakte net wat meer fouten en verloor deze game: 15-21. Er stond nu een tussenstand op het scorebord van 2-4.

Alles kwam nu aan op de gemengd dubbels om deze achterstand weg te werken. Esther en Leon waren inmiddels begonnen met hun gemengd dubbel tegen Lester en Linda. De Slotermeerders toonden goed spel en er waren mooie rally's. Esther en Leon trokken hierbij vaker aan het langste eind en wisten zowel de eerste als de tweede game vrij overtuigend te winnen met 21-16 en 21-15.

De gemengd dubbel van Jessica en Ralph ging als laatste partij de baan op. Zij speelden tegen Nikkie en Lennart. Het werd al snel duidelijk dat deze partij niet verloren zou gaan. Jessica en Ralph kwamen geen moment in gevaar en beide games werden dan ook eenvoudig gewonnen met 21-10 en 21-14. Dit leverde een 4-4 gelijkspel op, net genoeg om weer in het linker rijtje op (een gedeelde) vijfde plaats te komen staan!

Over 2 weken staat weer een vol programma te wachten en spelen we een dubbelweekend. Eerst op zaterdagavond tegen Roosterse BC in Limburg en daarna op zondag thuis tegen Victoria.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!