clubzoeker

Stella Li en Vincent de Vries kronen zich tot regiokampioen Centrum

Stella Li en Vincent de Vries kronen zich tot regiokampioen Centrum

BC Amersfoort beheerste de regio kampioenschappen afgelopen weekend in Amersfoort. Bijna alle titels in de hoogste klasse waren voor de spelers van de eredivisionist.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Vincent de Vries pakte de titel bij de mannen, waarin hij de verrassend de in de finale gekomen BC Amersfoort 3 speler Harald Hiemstra in twee games klopte.

Bij de vrouwen was het een mooie strijd vanaf de 1/4 finales leverden de vrouwen uit de regio spannende en aantrekkelijke wedstrijden af. De als 1e geplaatste Romy de Laak werd uitgeschakeld door Ella Peters van Smashing. Peters werd op haar beurt weer geklopt door BC Amersfoort vrouw Stella Li. Yolanda van Dijk van Iduna (Utrecht) speelde een uitstekend toernooi in de 1/2 finale won zij in een mooie partij van Denise Hall, voormalig eredivisiespeelster van Victoria nu uitkomend voor Smashing. Stella Li, nichtje van de voormalige wereldtopper en BC Amersfoort speelster Yao Jie, was overduidelijk dit weekend de sterkste. In de finale was Stella Li superieur en pakte de titel.

Van de mannen stak Vincent de Vries met hoofd en schouders uit boven de andere spelers, meest 1e divisiespelers. Maar de strijd tussen de BC Amersfoort mannen uit team 2 en 3 was mooi. Harald Hiemstra was de verrassing. De speler uit BC Amersfoort 3 klopte Dennis van Bekkum en Alex Terpstra en kwam in de finale. De weg naar de finale van Vincent de Vries was vele malen makkelijker. In de 1/2 finale klopte Vincent clubgenoot Nick Smaling. Ook in de finale was Vincent de Vries te sterk voor Harald Hiemstra.

In de mannendubbels was de dubbel van BC Amersfoort superieur. Nick Smaling/Luc Maessen stonden in het gehele toernooi geen game af aan de tegenstanders en pakten zo de 3e titel voor hun club.

Ook in de mix waren prachtige wedstrijden te zien met een uiteindelijke finale tussen Romy de Laak /Luc Maessen en Ella Peters / Yannic Smeets de titel bleef in Amersfoort door een ruime twee games overwinning van Romy de Laak/Luc Maessen.

De vrouwendubbel ging naar Yolanda van Dijk (Iduna) en Judith Campman (Smashing) welke in de finale het Smashing duo van Ella Peters en Eveline Kersten klopten.

In de klasse 4 behaalden de BC Amersfoorter Deon Ha bij de mannen de titel. De mannendubbel 4 was een prooi voor Chris de Laak en Daan Hoksbergen. Ook de vrouwendubbel ging naar BC Amersfoort met een mooie zege voor Anna-Lena Meijer en Ismay Veldhuijsen. De mix in klasse 4 bleef ook in Amersfoort. Ismay Veldhuijsen en Elano Nijkamp waren hier de beste. De titel in het vrouwenenkel 4 ging mee naar Arnhem: Maureen Zewald was de beste, Ismay Veldhuijsen werd hier knap 3e.

Bij de vrouwen klasse 6 was er een afgetekende overwinning van Guusje de Vries. De BC Amersfoort speelster (13 jaar) won overtuigend al haar wedstrijden en stond geen game af. Zoey Tammer werd mooi 3e in deze klasse. De vrouwendubbel 6 ging verrassend naar Amersfoort Noord speelsters Lisanne Voskuilen en Sabine de Wit.

Verder waren er finale plaatsen voor Deon Ha, Koen van der Zwan, Marinda Bouman, Luc Zwaag, Bart Hoksbergen, Joemiel Marcaraeg, Naomi Spies en Vincent Braaksma.

Weer een voortreffelijk toernooi van de Regio Centrum o.l.v. Evelien Salawan Bessie.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!