badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

TFS Barendrecht scoort drie punten en behoudt positie op ranglijst

The Flying Shuttle moest afgelopen zaterdag afreizen naar Amstelveen tegen het op de laatste plaats staande Van Zijderveld.

TFS Barendrecht scoort drie punten en behoudt positie op ranglijst - TFS Barendrecht
© TFS Barendrecht
TFS Barendrecht scoort drie punten en behoudt positie op ranglijst - TFS Barendrecht
© TFS Barendrecht +

 

Ondanks dat deze wedstrijd de eerste halve competitie afsloot voelde het voor beide partijen als een belangrijke wedstrijd voor handhaving in de eredivisie. Zowel TFS als Van Zijderveld hadden de opstelling t.o.v. de recente wedstrijden aangepast waarbij gekeken naar de mogelijke tegenstander.

De HD was geen verrassing Saber Afif en Joran Kweekel moesten het opnemen tegen Lennard Bijkerk en Lester Oey. De 1e game was een spannende en ging met 25-23 naar van Zijderveld. De 2e game maakte Joran iets te veel onnodige foutjes waardoor deze game ook 21-12 ook naar de mannen uit Amstelveen ging.

De DD van Jeannette van der Werff en Pascalle van Nielen moesten de 1e game overlaten aan Mireille van Daal en Nikkie Hosseinnia met 21-19. De 2e en de 3e ging naar het geroutineerde koppel van TFS met 16-21 en 19-21.

Met een tussen stand van 1-1, moesten de single partijen duidelijkheid geven over de posities. Van Zijderveld had Lester Oey ingezet als 1e heer tegen Saber Afif en ging met 21-17 en 21-19 naar Lester. Lester speelde een gedegen partij en is weer terug op zijn niveau van voor zijn blessure. Bart Strijbosch maakte een gedreven indruk tegen Marco den Haan en wist de 1e game naar zich toe te trekken met 21-18. De 2e en 3e waren weer voor Marco met 21-15 en 21-10.

De beide dames van TFS hadden het moeilijk tegen Linda Chen en Mireille van Daal en ook deze singles gingen naar de Amstelveners.

TFS keek tegen een 1-5 achterstand aan voor het begin van de mixen en stond voor een zware opgave om nog twee punten te pakken om op de stand van de ranglijst van Zijderveld voor te blijven. Ruben Kweekel en Jeannette speelde een prima partij en zorgde voor een tweede winst punt voor TFS. Met 16-21 en 13-21 waren de Barendrechters te sterk voor van Zijderveld. Joran en Sandy speelde ook een prima en overtuigende partij, ook dit punt ging mee naar Barendrecht met 14-21 en 16-21.

Met een uitslag van 5-3 moest TFS genoegen nemen en zijn blik richten op volgende week uit tegen Slotermeer in Amsterdam.

geplaatst door

verkregen via TFS Barendrecht

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !
vorig artikel

Duinwijck handhaaft koppositie, DKC komt naderbij

4 jaar geleden

volgend artikel

Victoria moet met drie punten tevreden zijn

4 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 11 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws