Toernooicommissie Dutch Junior 2015 slaakt noodkreet

Toernooicommissie Dutch Junior 2015 slaakt noodkreet

Geachte afgevaardigden: de badminstonsport verkeert in woelige tijden. Net zoals voor andere indoorsporten geldt, staat het ledental van de badmintonsport onder druk.

SportSport

Ken je Swift '64 al?

Het organiserend comité van de Dutch Junior wordt door de teloorgang in onze sport ook jaarlijks geconfronteerd met de uitdaging om het internationale jeugdtoernooi, dat sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw uitgegroeid is tot één van de meest toonaansprekende jaarlijks terugkerende jeugdtoernooien ter wereld, kostendekkend te houden.

De eisen om een toernooi van deze omvang te organiseren zijn in de loop der jaren gegroeid: spelen op wedstrijdmatten, live score, zijn een paar voorbeelden daarvan.

Tot voor kort was het voor de bond mogelijk, om ieder geval de kosten voor de scheidsrechters, de facilitaire dienst die voor aankleding van de banen zorgt, en de shuttles voor haar rekening te nemen. Door middel van inschrijfgelden en een kleine heffing op de overnachtingskosten van de deelnemers waren we in staat om het toernooi financieel rond te krijgen.

Doordat er nu niets meer in de begroting staat, zullen wij als organiserend comité nu ook de kosten moeten dragen voor de livescore, de matten en de scheidsrechters.

Het dreigt uit te lopen op een financieel risico, dat uiteindelijk door de vereniging Duinwijck gedragen zal moeten worden. Aangezien dit evenement een bondsevenement is en niet alleen dit evenement maar onder dezelfde noemer mogen we ook de Dutch International scharen, dat al weer jaren succesvol georganiseerd wordt door badmintonclub VELO, vinden wij dat overwogen moet worden dat er in de begroting van 2015 ruimte gevonden wordt om de financiële risico's voor deze unieke toernooien te dekken.

Naast het paradepaardje Dutch Open zullen Dutch Junior en Dutch International een plaats moeten houden op de kalender.

We verzoeken de afgevaardigden dit onderwerp mee te nemen tijdens de behandeling van agenda punt 9.2 begroting 2015.

Toernooicommissie Dutch Junior 2015

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!