clubzoeker

Voorbeschouwing EK kwalificatie 2014 door Rune Massing

Voorbeschouwing EK kwalificatie 2014 door Rune Massing

Voor het eerst is er door Badminton Europe gekozen om volgens een nieuwe format het EK gemengde teams te spelen.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Aankomende vrijdag worden er her en der verspreid door heel Europa poule wedstrijden gespeeld. In elke poule zijn vier landen ingedeeld. De winnaars van deze kwalificatieronde spelen later het eindtoernooi in februari 2015 in het Belgische Leuven om uit te vechten wie zich twee jaar lang Europees Kampioen gemengde teams mag noemen.

Wij zijn in deze poule ingedeeld met de volgende landen:

Litouwen

Ik denk dat Litouwen onze sterkste tegenstander in de poule zal worden. Het is ook meteen onze eerste wedstrijd en wel vrijdag om 17.00. Zij hebben twee sterke spelers waar we rekening mee moeten houden. Kopman Kestutis Navickas draait al geruime tijd mee in het internationale circuit en kan soms een taaie tegenstander zijn. Echter, Eric heeft op de afgelopen US Open in juni nog eenvoudig in twee sets van hem gewonnen. Hun sterkste dame Akvile Stapusaityte, spelend in onze vaderlandse eredivisie bij Duinwijck, is net als Kestutis al jaren actief in het internationale circuit.

Faröer Eilanden

Ik weet helemaal niks van deze tegenstander. Gelukkig is hun eerste wedstrijd morgenmiddag om 12.00 en voordat we zelf moeten spelen. Ik zal ze daar uitvoerig gaan bekijken en eventueel mijn eigen team daarop aanpassen.

Slovenië

Zondag spelen we tegen het gastland Slovenië. Ze hebben in Iztok Utrosa een goede sterke eerste heer die tijdens de Thomas Cup in februari dit jaar toenmalig Europees Kampioen Marc Zwiebler nog wist te verrassen.

Mijn verwachting van dit lange weekend is dat wij ons redelijk eenvoudig zullen gaan plaatsen voor het eindtoernooi. Kim Nielsen reist dit weekend met Jacco, Selena, Samantha, Jorrit en Eefje af naar Azië om daar de superseries in China en Hong Kong te spelen. Mede daardoor heb ik jongere spelers geselecteerd voor deze landenwedstrijden. Ik hoop dat ook deze ervaring bijdraagt aan hun ontwikkeling en ik hoop dat ze genieten van zichzelf en het Nederlandse team.

Rune Massing
bondscoach

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!