clubzoeker

Was Victoria zo slecht of was Roosterse zo goed?

Was Victoria zo slecht of was Roosterse zo goed?

Een moeilijke en gevoelige vraag waar de meningen verdeeld over zullen zijn. Feit is echter dat Victoria zonder Birger Abts en Anne Knaepen moeite heeft om een line-up te produceren.

SportSport

Ken je BV Nieuw-Vennep al?

Dat terwijl Roosterse op volle sterkte spelers moet teleurstellen omdat ze niet of maar 1 partij mogen spelen. Feit is ook dat Roosterse geen enkele set verloor!

In de herendubbel van Dennis Dubbelman en Nico Hermans tegen Lars Sijben en Robert Kwee werd duidelijk dat ze niet voor niks regiokampioen zijn.

Lars en Robert werden simpel en overtuigend aan de kant gezet met 21-8 en 21-13. Linda Hoedemakers en Wendy Hoeve hadden in de eerste set nog een verlenging nodig om Jessie van Wijk en Meta Knuth te verslaan. In de tweede set ging het in eerste instantie nog gelijk op, maar in de staart van de wedstrijd werd ook deze duidelijk beslist, 23-21 en 21-16.

Marijn Put mocht vervolgens aantreden tegen Robert en deed dat vol overtuiging. Met 2 x 21-11 werd Robert volstrekt kansloos en duidelijk verslagen. Rick Steuten moest het vervolgens opnemen tegen Ben Maes en had het in het begin even moeilijk. Ben startte verrassend sterk en Rick moest nog even op stoom komen. Door een flinke achterstand uiteindelijk toch nog om te buigen in setwinst wist Rick zijn tegenstander bijna letterlijk te breken. De tweede set was dan ook in feite een walk-over: 22-20 en 21-5.

Bij de dames moest Wendy het opnemen tegen Lieke Maes en ook Wendy was zeer overtuigend met een simpele winst tot gevolg: 21-11 en 21-12 (na 11-10 bij rust). Roxanne Molenmaker had iets meer moeite met Jessie. In de eerste set was de winst er wat makkelijk maar in de 2e set moest ze van een verre achterstand terug komen. Maar dat is wel iets wat haar blijkbaar goed ligt en dat doet ze dan ook met bravoure. Setstanden: 21-15, 21-17 (na 14-17 achterstand), tussenstand 6-0!

Je zou mogen verwachten dat Marijn en Roxanne hun handen vol zouden hebben aan Ben en Meta, maar uiteindelijk viel dat reuze mee. Vrij simpel werd er gewonnen met 2 x 21-14. Van Ceriel Custers en Linda zou je verwachten dat ze relatief simpel langs Lieke en Lars zouden komen, maar dat viel tamelijk zwaar. De eerste set werd pas laat in de verlenging beslist op 25-23. In de tweede set liep het iets beter en werd met 21-16 de 8-0 totaalzege een feit.

Een mooie en verdiende overwinning voor Roosterse. Nog nooit eerder werd Victoria met 8-0 verslagen in de Alberthal, en hopelijk is dit niet de laatste keer. Het enig wat beter kan, en dan vooral voor het publiek wat er weer in grote getallen aanwezig was, is weer wat meer spanning in het wedstrijdverloop bij de volgende derby. Aan Roosterse zal het niet liggen!

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!