SportSport

Anderlecht morele winnaar in Vlaamse Victor League

Anderlecht morele winnaar in Vlaamse Victor League

De Victor League draait op volle toeren. Na de dubbele ontmoetingen op speeldagen één en twee vond afgelopen weekend de vijfde ontmoeting plaats.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Speeldag drie ging door in Luik. Titelverdediger Zwijndrecht en grootste uitdager W&L 1 verzekerden zich als eersten van de play-offs, terwijl het Anderlechtse BAD79 de beste zaak deed.

Thuisclub Saive, ongetwijfeld de sterkste competitieploeg de voorbije vijf jaren, trommelde voormalig Belgisch Kampioen David Jaco op voor het thuistreffen. Tegen de tweede ploeg van W&L wist Jaco zowel in dubbel als in enkel de punten thuis te houden. Hiervoor profileerde hij zich telkens sterker dan Stijn Lenaerts. In het dubbelspel wisten beide teams daar telkens een te duchten en ervaren piloot naast te posteren: respectievelijk Jean-Marc Delvaux en Steven Delsaert. Toen marathonman Samuel Mulders ook nog de enkelpartij van Maarten Lenaerts won leek het er even op dat Saive op weg was naar een eerste punt, of de eerste punten. Maar zover kwam het niet doordat de dames van W&L blijk gaven van hun niet alleen sterkere papieren. W&L 2 verzekerde zich op zijn beurt hiermee van de eerste punten van het seizoen.

In de andere ochtendontmoeting was de spanning te snijden. Het uitstekend gestarte Pluimplukkers (6/8) kon zich van deelname aan de kampioenengroep verzekeren indien het afstand nam van BAD79. Twee zenuwslopende dubbels werden verdeeld. Mathias Van Gastel en Flor Spanhove scoorden voor Gent, Ting Ting Wang en Manon Vervaeke voor Anderlecht. De mannen zonder verlengingen, de dames met. Met dat damesresultaat werd overigens de toon gezet. Sombardier ging over Spanhove met 21-23 in de beslissende game. Terwijl tussendoor Van Wel voor de Brusselaars en Verbeek voor de Oost-Vlamingen vlotte punten optekenden. Een echte sleutelmatch was er niet in deze aan elkaar gewaagde ontmoeting. Het waren de details die het voordeel van de hoofdstedelijke brigade uitspraken. Vervaeke hield na een spannende driesetter Sioncke af. Warnotte en T.T. Wang deden er een schepje bovenop en trokken de derde verlenging van de ontmoeting naar zich toe. Per slot van rekening zorgden Sombardier en Meerhout voor de 2-6 einduitslag. BAD79 deed wat het moest doen: met de rug tegen de muur won het en plots beschikt het over de beste papieren om zich een plaats in de play-offs toe te eigenen.

Lees de rest van dit artikel op de website van Feder Nees.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!