clubzoeker

DKC sluit jaar winnend af

DKC sluit jaar winnend af

Badmintonclub DKC heeft de laatste wedstrijd van het jaar 2014 met 7-1 gewonnen. In Den Haag was de koploper van de Carlton Eredivisie met 7-1 te sterk voor hekkensluiter The Flying Shuttle Barendrecht.

Ken je BV MatchPoint al?

Het enige verliespunt was de single van Thomas Wijers. Door de ruime overwinning heeft DKC zich nog steviger aan kop van de ranglijst genesteld.

Hoofdcoach Leonard van Velzen stuurde de vaste koppels de baan op voor de dubbelspelen. Michiel Kruijt en Thomas Wijers namen het op tegen Saber Afif en Joran Kweekel. De duo’s ontliepen elkaar niet veel, maar op de beslissende momenten waren de DKC´ers net even wat doortastender: 21-15 en 21-19. Alida Chen en Ginny Severien zetten hun ploeg op een 2-0 voorsprong. Zij trakteerden het ervaren koppel Jeanette van der Werff/Pascalle van Nielen op een 21-17 en 21-18 nederlaag.

Vervolgens kwamen de singles aan bod. Van Velzen besloot Mark Caljouw in dat spelonderdeel niet op te stellen, waardoor Dennis van Daalen de Jel het eerste herenenkelspel voor zijn rekening nam. Hij beschaamde het vertrouwen van zijn coach niet door Bart Strijbosch in twee games te verslaan. Datzelfde deed Chen tegen Van Nielen. Thomas Wijers speelde de tweede herensingle tegen Kweekel. Het werd een spannend duel waarin beide spelers aan elkaar gewaagd waren. De TFS´er bleek uiteindelijk net iets beter. Door game drie met 21-17 te pakken zorgde Kweekel voor het enige Barendrechtse punt van de middag. Sandy Bommeleyn was tegen DKC-speelster Veerle Wijers hard op weg om TFS een extra punt te bezorgen. Ze veroverde de eerste game met 21-16. Daarna was het echter Veerle Wijers dat de klok sloeg door de resterende games met 21-14 te winnen, die daarmee haar tweede single op rij naar zich toetrok.

Ook de mixed dubbels gingen naar DKC. Caljouw en Daisy Bommeleyn boekten een bijzondere zege. Vooral voor laatstgenoemde. Zij trof aan de overkant van het net namelijk haar zus Sandy, die aan de zijde stond van Strijbosch. Zij gingen met 21-9 en 21-15 ten onder. Daarna was het de beurt aan Van Daalen de Jel en Severien. De geroutineerde DKC’ers speelden pas hun tweede wedstrijd van het seizoen als duo en dat bleek ook. Want hun winst op Afif en Van der Werff was uiterst benauwd (21-19 in de derde game). Hierdoor werd 7-1 de einduitslag.

DKC is door ruime zege uitgelopen op Duinwijck, de nummer twee van de eredivisie. Dat gat bedraagt door de magere 5-3 winst van de Haarlemmers op BC Victoria nu vijf punten. Nummer drie Almere blijft goed in het spoor met zeven punten achterstand op de koppositie. Over exact twee weken komt DKC weer in actie. Op zondag 4 januari is Victoria de tegenstander in sporthal 't Zandje. De aanvang is 14.00 uur.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!