badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

DKC verovert koppositie na 8-0 winst

De badmintonners van DKC uit Den Haag hebben zondag de koppositie van de Carlton Eredivisie veroverd. De ploeg van coach Leonard van Velzen was veel te sterk in de topper tegen BC Amersfoort dat dit seizoen voor het eerst verloor: 8-0.

DKC verovert koppositie na 8-0 winst - BC DKC
© BC DKC
DKC verovert koppositie na 8-0 winst - BC DKC
© BC DKC +

 

DKC, dat tegen een door blessures geteisterd team speelde, won bijna alle partijen in twee games, op twee duels na.

In sporthal 't Zandje waren het Michiel Kruijt en Thomas Wijers die namens DKC het spits afbeten tegen Freek Golinski en Ruben Jille. De Amersfoort-spelers hadden deze jaargang als duo nog geen wedstrijd verloren. Ook tegen de Hagenaars leek dat niet te gebeuren, want ze pakten de eerste game met 21-19. Kruijt en Thomas Wijers lieten de schouders niet hangen en wonnen met overtuigende cijfers game twee en drie: 21-11 en 21-12. Op de andere baan hadden Ginny Severien en Alida Chen DKC op een 2-0 voorsprong gezet door Stella Li en Romy de Laak te verslaan.

Na de dubbels was het de beurt aan Mark Caljouw om het in zijn single op te nemen tegen Vincent de Vries, de man die Caljouw in 2013 versloeg in de finale van het landskampioenschap. Die stunt zat er zondag niet in: 21-15 en 21-11 voor de Haagse kopman. Dennis van Daalen de Jel had in zijn enkelspel ook niet al te veel te duchten van zijn tegenstander, de Nieuw-Zeelander Michael Fowke. Het werd 21-12 en 21-18 voor de kersverse inwoner van Voorburg. Door overwinningen van Severien en Chen op respectievelijk Lotte Manenschijn en Li bereikte DKC een comfortabele 6-0 tussenstand.

De mixed dubbel van Caljouw en Daisy Bommeleyn was de tweede partij van de middag die over drie games werd beslist. Aanvankelijk zag het eruit dat ze eerder korte metten gingen maken met Jille en De Laak gezien de 21-13 uitslag van de eerste game. Maar het Amersfoort-koppel kwam goed terug en veroverde nipt game twee met 21-19. In de spannende derde game wisten Caljouw en Bommeleyn toch het zevende punt binnen te slaan: 21-18. Dankzij de zege van Kruijt en Veerle Wijers op Golinski en Manenschijn werd 8-0 de eindstand.

De ruime overwinning heeft ervoor gezorgd dat DKC het Haarlemse Duinwijck is gepasseerd op de ranglijst en nu op plek één staat. Uit twaalf wedstrijden zijn zeventig punten behaald, één meer dan Duinwijck. De nummers drie Almere en vier Amersfoort volgen op respectievelijk drie en acht punten. Volgende week staat er een dubbelprogramma gepland van de Eredivisie. Op zaterdag 13 december reist DKC af naar Wateringen voor de derby tegen landskampioen Van Zundert/VELO. Aanvang 19.00 uur. Een dag later ontvangt de formatie van Van Velzen om 14.00 uur concurrent Almere.

geplaatst door

verkregen via BC DKC

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !
vorig artikel

Stadsblad Utrecht: Iduna wint 2e selfieprijs

4 jaar geleden

volgend artikel

BC Amersfoort geeft niet thuis

4 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 23 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws