badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
DKC wint twee keer met 6-2 - BC DKC
© BC DKC

DKC wint twee keer met 6-2

DKC wint twee keer met 6-2 - BC DKC
© BC DKC +

De Haagse badmintonvereniging DKC heeft dit weekend twaalf punten behaald in de Carlton Eredivisie. Op zaterdag won de ploeg van coach Leonard van Velzen de derby bij Van Zundert/VELO met 6-2.

Een dag later stond diezelfde eindstand op het scorebord voor DKC na de thuiswedstrijd tegen BV Almere. Daarmee blijft de vice-landskampioen van 2013 koploper.

Er waren tijden dat DKC tegen landskampioen VELO geen schijn van kans had. De Wateringers worden dit seizoen echter geteisterd door tal van problemen, waardoor DKC als favoriet aan het duel begon. Het startte echter uitermate zwak. Want met ruime cijfers werden zowel het herendubbel, als het damesdubbel verloren. Daarna toonden de Hagenaars hun veerkracht. De singles van Dennis van Daalen de Jel en Mark Caljouw werden eenvoudig gewonnen van invallers Lennart Breeschoten en Ruud Nagel. Ginny Severien en Alida Chen hadden wat meer moeite met respectievelijk Imke van der Aar en Lianne van der Zanden, maar wisten toch te zegevieren. De afsluitende mixed dubbels waren wat spannender. Michiel Kruijt en Veerle Wijers wonnen hun wedstrijd in twee games. Caljouw en Daisy Bommeleyn hadden iets meer moeite met Jim Middelberg en Van der Aar, maar konden toch juichen na de 21-8 winst in de derde game. Hiermee werd de 6-2 eindstand bereikt.

DKC wist op voorhand dat Almere, de nummer drie van de ranglijst, waarschijnlijk meer tegenstand zou bieden. Daar bleek na de dubbels nog niks van. In tegenstelling tot de wedstrijd tegen VELO werden die nu wel gewonnen. Caljouw leed vervolgens de meest verrassende nederlaag van het weekend. Justin Teeuwen bleek een maatje te groot voor de Rijswijker (21-19 derde game). Alle andere singles gingen naar DKC. Die van Veerle Wijers tegen Tamara van der Hoeven leverde een onverwachte, maar niet minder welkome zege op. De mixen werden beide in drie game beslist. Kruijt en Veerle Wijers sloten die winnend af tegen Dave Khodabux en Yvonne Sie. Caljouw en Bommeleyn gingen ten onder tegen Teeuwen en Cheryl Seinen: 6-2.

Doordat DKC dit weekend twee keer met 6-2 won en naaste belager Duinwijck datzelfde deed, maar dan met twee keer 5-3 staat de Haagse formatie nog steviger aan kop. Uit veertien wedstrijden heeft DKC 82 punten behaald. Nummer twee Duinwijck behaalde drie punten minder. Almere, dat derde staat heeft 75 punten en nummer vier BC Amersfoort 67. Volgende week staat het laatste duel van 2014 op het programma. Op zondag 21 december ontvangt DKC in 't Zandje hekkensluiter TFS Barendrecht. Aanvang is 14.00 uur.

geplaatst door

verkregen via BC DKC

vorig artikel

Limburgers dwingen Amersfoort op knieën

3 jaar geleden

volgend artikel

Carlton Eredivisie 2014-2015 - speelronden 13 en 14

3 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 43 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws