badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Laatste dubbelweekend voor DKC

Badmintonclub DKC uit Den Haag heeft komend weekend voor de laatste keer dit seizoen een dubbelprogramma in de Carlton Eredivisie.

Laatste dubbelweekend voor DKC - Nicoline Heekelaar
© Nicoline Heekelaar
Laatste dubbelweekend voor DKC - Nicoline Heekelaar
© Nicoline Heekelaar +

 

Op zaterdag staat de derby bij landskampioen Van Zundert / VELO uit Wateringen op de rol. Een dag later ontvangt koploper DKC het als derde geklasseerde BV Almere.

Voor DKC verloopt het seizoen tot nu toe op rolletjes. De formatie van coach Leonard van Velzen heeft na twaalf speelrondes nog geen enkele wedstrijd verloren. Daarmee is de vice-landskampioen van 2013, samen met Duinwijck, de enige ploeg die nog ongeslagen is. Er werden negen duels in winst omgezet, drie maal stond er een 4-4 eindstand op het scorebord. DKC draait logischerwijs de hele competitie al mee in de bovenste regionen van de ranglijst. Afgelopen weekend werd zelfs de koppositie veroverd door een klinkende 8-0 zege op BC Amersfoort. In totaal hebben de Hagenaars zeventig punten behaald.

Tot voor kort leverden wedstrijden tussen DKC en VELO vrijwel altijd een overwinning op voor laatstgenoemde ploeg. Deze jaargang is DKC echter de torenhoge favoriet, ondanks het feit dat de Wateringers regerend landskampioen zijn. Die titel prolongeren zit er niet meer in. Mede door blessures staat VELO slechts op een zevende plek en kan het een ticket voor de play-offs wel vergeten. Desondanks zal deze derby wederom garant staan voor een hoop spanning en strijd. Op 28 september won DKC in Den Haag met 6-2 van VELO.

De wedstrijd van zondag zal vermoedelijk een stuk 'closer' worden. Het verschil op de ranglijst tussen DKC en Almere is een schamele drie punten. Bovendien hebben de Flevolanders tot nu toe evenveel confrontaties in winst omgezet als DKC. Gezien de heenwedstrijd, die een 5-3 uitzege opleverde voor de ploeg van Van Velzen, lijkt DKC zondag, ook vanwege het thuisvoordeel en het spelersmateriaal, de beste papieren te hebben.

De wedstrijd VELO - DKC wordt gespeeld op zaterdag 13 december in de Velohal in Wateringen. Adres: Noordweg 26, 2291 EE. Het duel begint om 19.00 uur.

De wedstrijd DKC - BV Almere wordt gespeeld op zondag 14 december in sporthal 't Zandje in Den Haag. Adres: Schimmelweg 202, 2524 XK. Het duel begint om 14.00 uur.

geplaatst door

verkregen via BC DKC

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !
vorig artikel

Schrijf nu in voor SL3B in Weert

4 jaar geleden

volgend artikel

Badminton Nederland: Kerstkaarten komen aan in Nieuwegein!

4 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 3 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws