Mooie afsluiting van 2015 voor Iris Tabeling

Mooie afsluiting van 2015 voor Iris Tabeling

Mijn vorige stukje was gestopt voor het EK Teams kwalificatie toernooi. Hier kan ik eigenlijk heel kort over zijn, het was niet al te moeilijk voor ons om van achtereenvolgend Litouwen, Farao Eilanden en Slovenië te winnen.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het werd dan ook 3 maal 5-0 voor ons en daarmee werden al onze wedstrijden gewonnen en hebben we ons ruim geplaatst voor het hoofdtoernooi in Leuven (België), in februari. De loting hiervan is vandaag geweest en wij zitten in de poule met het als eerste geplaatste Denemarken en Polen. Een beetje pech dus, maar wie weet kunnen we voor de verrassing van het toernooi zorgen daar :)

Na het EK teams stond er een weekje trainen op het programma en de week daarna ben ik afgereisd naar Schotland voor de Grand Prix Gold, waar ik samen met Soraya zou dubbelen en met Ruben mixen. Samantha zat in Azië voor de mix en Jelle moest even op school focussen. Zodat ik toch wedstrijdritme zou houden en voor mijn persoonlijke ontwikkeling is er besloten om toch te gaan en met andere partners te spelen.

Beide onderdelen mocht ik al beginnen in het hoofdtoernooi en in beide gevallen lootte ik een zwak Engels koppel. Fijn om even aan de hal te wennen en natuurlijk aan mijn andere partner! Beide partijen simpel gewonnen en dat betekende weer een dagje verder. Vrijdagochtend begonnen met de mix tegen de 4e geplaatste Denen. We begonnen niet sterk en kwamen niet onder de servicesituatie vandaan.

Na de 11 kwamen we wel iets beter in het spel maar het was niet genoeg om de eerste te winnen. In de tweede set begonnen we sterk en kwamen we zelfs op een 17-14 voorsprong, maar deze konden we helaas niet vasthouden door weer een sterke servicereeks van de Denen. Met 21-18 verloren we ook de tweede en dus de wedstrijd. In de dubbel moest ik weer tegen een Engels koppel. De eerst set kwamen wij als vuur uit de startblokken en stond er binnen no time 21-5 voor ons op het scorebord. In de tweede set konden de Engelse beter bijblijven en verslapte onze focus een beetje. Gelukkig wonnen we hem alsnog met 22-20. De kwartfinale was bereikt.

Daarin moesten we aantreden tegen het eerste geplaatste koppel uit Bulgarije, de zusjes Stoeva. Deze kennen wij maar al te goed en dat het lastig zou worden stond vast. We hadden lange rallies, maar konden ze alleen te weinig afronden in een winstpunt voor ons. Met 21 en 7 lijkt het alsof we zo weer langs de kant stonden, maar dat was niet het geval. Met 31 minuten spelen is dit toch niet heel slecht en geeft het aan dat we wel lange rally's hebben gehad. Nu nog werken aan het punt om ze dan ook daadwerkelijk te gaan winnen.

Na Schotland weer een week getraind en toen stond er weer competitie voor de deur. Een weekend met een sterke en minder sterke tegenstander. Bischmisheim (nr. 2) op zaterdag en Dortelweil (nr. 9) op zondag. Zaterdag werd het helaas een 6-0 nederlaag, maar dat konden we zondag gelukkig mooi omdraaien en pakten wij een mooie 6-0 overwinning! Hierdoor komen wij op de 5e plaats en dat is een zeer mooie positie voor ons. Laten we hopen dat we dit kunnen vasthouden tot het einde van het seizoen!

Lees de rest van dit artikel op de website van Iris Tabeling.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!