Prachtige topsport op het 38e Carlton International Youth Tournament

Prachtige topsport op het 38e Carlton International Youth Tournament

Tussen kerst en nieuwjaar vond weer het traditionele evenement van BC Victoria plaats, het Carlton International Youth Tournament.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Ruim 600 deelnemers, in vijf leeftijdscategorieën, waren aanwezig. Ondanks dat er op 1e dag in 4 verschillende sporthallen werd gespeeld, moest de organisatie nog spelers afwijzen en op de reservelijst plaatsten.

Door diverse terugtrekkingen kon een groot aantal van deze spelers uiteindelijk toch nog meedoen aan het toernooi. Spelers en speelsters uit 17 verschillende landen, waaronder topbadmintonlanden als Engeland en Denemarken, streden drie dagen lang om de prijzen. Voor de eerste keer was er de deelname van een selectie uit Malta, eveneens waren landen als Suriname, Duitsland, Oostenrijk, Schotland, Frankrijk, België, Zwitserland en Spanje vertegenwoordigd. Daarnaast waren uiteraard ook de toppers uit de Nederlandse Jeugdselecties aanwezig.

Op de tweede dag werd er gestart met kwartfinales en deze dag kende een absoluut hoogtepunt met finalewedstrijden vanaf ongeveer 15.00 uur. Gelijktijdig werd er in Brunssum nog het traditionele dubbeltoernooi gespeeld voor spelers en speelsters, die de kwart- of halve finales niet hadden gehaald. Op de derde en laatste dag werd deze 38e editie van het Carlton International Youth Tournament afgesloten met het, toch wel geliefde, teamtoernooi. Dit teamtoernooi is gespeeld in 2 hallen, met deelname van ongeveer 50 teams uit diverse landen. De organisatie kan na 3 dagen jeugdbadminton op hoog niveau met trots terugkijken op een zeer geslaagde editie van het Carlton International Youth Tournament.

U11

In deze klasse werden de meeste prijzen verdeeld onder de selecties van All-Stars uit Engeland en de groep Copenhagen uit Denemarken. Mikkel Langemark van Copenhagen won liefst 3 eerste prijzen in de jongensenkel, dubbel en mix. Eveneens een goede prestatie werd er geleverd door Demi van Ritter van de Nederlandse jeugdselectie met een 1e plaats in het meisjesdubbel en een 2e plaats in het enkelspel.

U13

In deze leeftijdsklasse werd het enkelspel beheerst door 2 spelers uit Nederland, dit waren Amy Tan bij de meisjes en Mahendra Suartana bij de jongens. In het dubbelspel scoorde de volgende spelers goed, Marcus Rindshoj uit Copenhagen Denemarken hij won de mix en haalde een 2e plaats in het jongensdubbel. Daarnaast haalde Matthias Kicklitz uit Duitsland een 1e plaats in het jongensdubbel en een 2e plaats in de mix.

U15

In deze leeftijdsklasse gingen de meeste prijzen naar de groep uit Copenhagen. Mathilde Cramer won het meisjesenkelspel en Amie Magelund/Freja Nielsen wonnen het meisjesdubbel. Julien Carraggi van Badminton Vlaanderen leverde ook een hele goede prestatie door het winnen van het jongensenkel en de mix met Clara Lassaux. Namens Nederland wonnen Wessel van der Aar en Ties van der Lecq het jongensdubbel door winst op een koppel uit Zwitserland.

U17

In deze klasse waren Julie Ferrier uit Frankrijk en Joran Kweekel uit Nederland de winnaars in het meisjes- en jongensenkel. Joran Kweekel won daarnaast ook nog de mix met Imke van der Aar uit Nederland, die vervolgens ook nog succesvol was met Debora Jille in het meisjesdubbel. Het jongensdubbel in deze klasse kende een zogenoemde 'broederstrijd' tussen Engeland en Schotland. Deze strijd werd uiteindelijk gewonnen door Max Peter Flynn en Jonty Russ uit Engeland.

U19

Twee spelers van Badminton Vlaanderen uit België beheersten de enkelspelen. Daan Philips won de jongensenkel van Jimmy Noblecourt. En Presence Beelen won het meisjesenkel van Anne Vievermans uit Limburg. Anne Vievermans wist daarnaast nog wel twee keer met de winst ervandoor te gaan door de mix met Nico Hermans uit Limburg te winnen en daarnaast ook het dubbelspel met Birthe van den Berg uit België. Nico Hermans wist naast de mix ook nog het jongensdubbel te winnen met zijn partner Ruben Wijnands Ruben van de BA Almere. Nico Hermans verdedigde hiermee zijn beide titels van afgelopen jaar en neemt daarmee een mooi afscheid van dit toernooi.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw en Joran Kweekel uitgeschakeld in achtste finale EK Badminton 2024

Mark Caljouw en Joran Kweekel uitgeschakeld in achtste finale EK Badminton 2024

In het mannenenkel speelden Mark Caljouw en Joran Kweekel sterke partijen, maar een plek in de kwartfinale zat er helaas niet in.…

11 april 2024

Robin Tabeling en Selena Piek gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024 in Parijs

Robin Tabeling en Selena Piek gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024 in Parijs

Badmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben zich gekwalificeerd voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs deze zomer.

11 april 2024

Mixkoppel Robin Tabeling en Selena Piek naar kwartfinale EK Badminton 2024

Mixkoppel Robin Tabeling en Selena Piek naar kwartfinale EK Badminton 2024

Op het EK Badminton 2024 in Saarbrücken (Duitsland) hebben Selena Piek en Robin Tabeling de kwartfinale van het…

10 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!