badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Verdiende punten voor Van Zijderveld

In de laatste speelronde van het jaar ontving van Zijderveld Roosterse, de nummer 5 in de tussenstand. Aan van Zijderveld om revenge te nemen voor de nederlaag in de uitwedstrijd.

Verdiende punten voor Van Zijderveld - Van Zijderveld
© Van Zijderveld
Verdiende punten voor Van Zijderveld - Van Zijderveld
© Van Zijderveld +

 

Lester en Lennart waren vanuit de start direct scherp tegen Ceriel Custers en Rick Steuten. Ondanks dat de Limburgers in de tweede helft van de eerste set een inhaalrace starten werd deze toch door de Amstelveners binnengehaald, 21-18. In de tweede set stootten Lester en Lennart door en met 21-11 stond het eerste punt van de avond op het bord.

Mireille en Nikkie stonden tegenover Linda Hoedemakers en Wendy Hoeve. Er werd hard gewerkt door alle vier de dames met als gevolg lange rally's en een gelijkopgaand score verloop. Dat resulteerde logischerwijs in twee close-games, en waar de eerste werd verloren, 18-21, werd de tweede set omgezet in winst, 23-21. De derde set bleken de Limburgse dames doortastender, met 14-21 ging de winst naar Roosterse. Toch kunnen de Amstelveense dames terugkijken op een goede wedstrijd.

Dat kon niet gezegd worden van Marco, die aantrad tegen Rik Hermans. Marco had genoeg kansen maar greep deze niet, waardoor Rik altijd aan de goede kant van de score bleef. Met 17-21 en 19-21 nam Rik het punt mee terug naar Limburg.

Lester mocht aantreden tegen Rick Steuten en speelde daarin met veel initiatief. Ondanks dat, met name in de tweede set, veel uitputtende slagenwisselingen te noteren viel, kwam qua stand de overwinning nooit in gevaar. Met 21-14 en 21-15 bracht Lester een 2-2 tussenstand op het bord.

Linda kon in de eerste set tegen Wendy Hoeve maar niet in haar ritme komen, 11-21. Een tactische omzetting in de tweede set bleek te werken en Linda kon in de tweede set een goede voorsprong nemen en ondanks dat Wendy nog terug kwam kon Linda met hard werken de set binnenhalen, 21-19. De derde set ging tot de interval gelijk op, maar daarna wilde het niet meer. Strijdend ging Linda ten onder, 12-21.

Mireille speelde tegen Birthe van den Berg, en had een hele voorspoedige eerste set, die met 21-9 werd binnengeslagen. De tweede set ging meer gelijk op, zonder dat Mireille de controle op de wedstrijd verloor. Professioneel werd de partij met 21-16 gewonnen, tussenstand 3-3.

Tijd voor de gemengddubbels, te beginnen met Lennart en Nikkie tegenover Rik Hermans en Roxanne Molenmaker. Een spannende partij waarin werd gevochten voor elk punt in een gelijkopgaande strijd. Helaas bleken de Limburgers iets scherper en stond na afloop een 21-23, 19-21 nederlaag op het bord. Neemt niet weg dat ook Lennart en Nikkie mogen terugkijken op een puike partij.

Tenslotte stonden Marco en Linda op de baan tegen Ceriel Custers en Linda Hoedemakers, waartegen zij de eerste set zoekende waren naar de juiste tactiek. Vooralsnog werd die niet gevonden, getuige het 11-21 verlies. De tweede set was daarentegen, naar gelang de set vorderde, een stuk beter. Dat resulteerde in winst, 21-18, en een derde set werd noodzakelijk. Maar daarin werd slecht gestart, met een 3-10 achterstand tot gevolg. De interval gaf de mogelijkheid de juiste tactische snaar te raken en met veel inzet kwamen Linda en Marco terug tot 18-18. De spanning aan de kant was voelbaar, en evenals de ontlading toen het winnende punt werd binnengeslagen, met 23-21 was de laatste partij voor Van Zijderveld.

Een welverdiende 4-4 op het bord aan het einde van de avond. Al met al een uitstekende uitslag voor Van Zijderveld, die op zaterdag 3 januari op bezoek zullen gaan bij Amersfoort alvorens de laatste thuiswedstrijd van het seizoen te spelen op 17 januari.

geplaatst door

verkregen via Van Zijderveld

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !

Wat vind jij? Er zijn al 10 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws