badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Voetbal is geen badminton

De voetbalbond heeft een congres over de toekomst van het voetbal en er komen letterlijk dezelfde dingen naar voor als dat we al jaren bespreken in de badminton.

Voetbal is geen badminton - NOS
© NOS
Voetbal is geen badminton - NOS
© NOS +

 

LET OP: De verantwoordelijkheid voor de inhoud en publicatie van dit artikel ligt bij de oorspronkelijke auteur.

Wij zeggen dat de voetbal niet te klagen heeft want die hebben alle media-aandacht. Maar zo zien zij dat helemaal niet. Zij vinden dat de problemen net zo groot zijn.

Ik vind onze sport superieur aan het voetbal wat ik een vrij simpele sport vind, waar je niet bijzonder slim hoeft te zijn, geen echte goede conditie nodig hebt en in het algemeen lang niet tegen de veelzijdigheid van onze sport op kan komen. Maar voor een sport die zo 'slim' is voeren we wel een belachelijk langzaam beleid met betrekking tot het veranderen van de slechte opleidingen, wordt er niet geluisterd naar eigen specialisten en trainers in het buitenland en denkt men dat de eredivisie in ons land een goed niveau heeft, terwijl er geen enkel Nederlands team zich staande zou kunnen houden in de tweede divisie in Denemarken laat staan dat ze in de eredivisie mee zouden kunnen doen.

Bondscoach Guus Hiddink (video) na afloop van het eerste deel van het congres:

Dat heeft ook met opleiding te maken. We moeten kijken wat we daaraan kunnen doen. Er is iets weggevallen wat er vroeger met straatvoetbal van nature in werd gebracht bij spelers.

Het eerste deel van het congres ging over de ervaringen van Nederlandse trainers in het buitenland. Daar deed ook Johan Cruijff zijn verhaal.

Ik heb gezegd wat ik ervan denk. Wat ze ermee gaan doen weet ik niet.

Bondscoach Hiddink was wel te spreken over de bijdrage van Cruijff.

Zijn invalshoek is altijd goed. Hij spreekt vrijuit en recht uit zijn hart. Dat is altijd goed.

In de tweede helft spraken onder anderen Clarence Seedorf, Mark van Bommel, Jaap Stam en Giovanni van Bronckhorst over het verschil in opleiding tussen de eredivisie en buitenlandse competities.

Er was niet alleen nieuws over het voetbalcongres, maar er was ook het bericht dat de rugbybond 1.000.000 euro tekort heeft en in dezelfde problemen zit als waar onze bond zich in bevindt. Als er zo verschrikkelijk veel problemen zijn bij sportbonden en hun opleidingen, dan zou het NOC*NSF ook eens de hand flink in eigen boezem moeten steken. Het is een overkoepelend orgaan waar alle bonden lid van zijn. Ze schrijven ook nog eens de wet voor aan de bonden over goed bestuur en eisen voor steun, zouden ze er niet eens goed aan doen voor een gezonde structuur bij bonden te zorgen zonder deze overkill aan regelgeving zonder gezond verstand?

geschreven door

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !
vorig artikel

BBF ondertekent overeenkomst met Hebris

4 jaar geleden

volgend artikel

Contributie Badminton Nederland vanaf 1 januari 2015

4 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 15 waarderingen!

Over de auteur: Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Over de auteur: Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Meer nieuws