badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
Amersfoort onderuit tegen Duinwijck - BC Amersfoort
© BC Amersfoort

Amersfoort onderuit tegen Duinwijck

Amersfoort onderuit tegen Duinwijck - BC Amersfoort
© BC Amersfoort +

In de laatste wedstrijd van de reguliere competitie bewees Amersfoort zichzelf geen goede dienst.

Tegen het roemruchte Duinwijck werd een gevoelige nederlaag geleden. Duinwijck in tegenstelling tot de laatste competitiewedstrijden nu wel compleet met de Finse en Engelse spelers. Alleen kopvrouw Akvile Stapusaityte ontbrak.

Amersfoort heeft nog steeds maar met één reguliere dame in het team, Gayle Mahulette. Die na een blessureperiode, weer twee partijen voor haar rekening ging nemen en de vaste invalsters Debora Jille en Romy de Laak.

Het begon goed. De mannendubbel van Freek Golinski en Ruben Jille liep goed en via een krappe winst in de 1e game werd in de 2e game de winst eenvoudig binnen geslagen. De vrouwen Debora Jille en Romy de Laak leken op weg naar de 1e winst in dit seizoen, helaas werd het goede spel in de beslissende 3e game niet doorgezet en er werd niet gewonnen.

In de enkelspelen was Gayle Mahulette op weg naar een overwinning in haar 1e enkelspel na een langdurige blessureperiode. Na een onwennig verloren 1e game was er een duidelijke winst in de 2e game leek de overwinning in zicht. Maar Dorien Lups knokte zich terug in de wedstrijd, waarin zij na steeds op achterstand te hebben gestaan in de slotfase de regerende Nederlandse kampioene Mahulette een poets bakte en de overwinning mee naar Haarlem nam. Eric Pang speelde een mooie wedstrijd tegen de Fin Kaisti en won in twee games.

Vincent de Vries nam het op tegen Fin nummer twee Likka Heino. De Amersfoort speler leek vermoeid en dolf het onderspit in twee games, Debora Jille was niet opgewassen tegen de slimme Engelse dubbelspeelster Alexandra Langley.

Restte er voor het team van coach Residay na zes partijen een 2-4 achterstand, welke nog een dragelijk aanzien kon krijgen door de afsluitende mixen te winnen. Maar niets bleek minder waar. De 1e mix van Eric Pang en Gayle Mahulette ,welke voor de 1e keer samenspeelden, werd in drie games geklopt door het duo Kaisti/Timmerman.

In de andere mix werden Ruben Jille en Romy de Laak regelmatig overklast door Langley/Natenstedt, echter bij vlagen leek het Amersfoortse duo de strijd op te pakken maar de winst ging ruim naar Duinwijck 21-17 21-8.

Een vervelende nederlaag in aanloop naar de play-off wedstrijden van 4 en 8 februari, waarin zij stuit op de huidige nummer één DKC.

geplaatst door

verkregen via BC Amersfoort

Wat vind jij? Er zijn al 64 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws