badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

DKC aan vooravond van play-offs

Voor het derde seizoen op rij hebben de badmintonners van BC DKC uit Den Haag zich geplaatst voor de play-offs van de Carlton Eredivisie.

DKC aan vooravond van play-offs - Nicoline Heekelaar
© Nicoline Heekelaar
DKC aan vooravond van play-offs - Nicoline Heekelaar
© Nicoline Heekelaar +

 

De ploeg van coach Leonard van Velzen eindigde in de reguliere competitie als eerste (voor het eerst in de clubhistorie) en treft daarom de nummer vier van de ranglijst: BC Amersfoort. Het team dat in een uit- en thuiswedstrijd in totaal negen punten haalt, plaatst zich voor de finale om de landstitel op 21 februari in Den Bosch. Daarin is Duinwijck of BV Almere de opponent.

DKC kent tot nu toe een uiterst succesvol seizoen. De vice-landskampioen van 2013 (verloor destijds van Amersfoort) begon nog weifelend met twee gelijke spelen in september, maar daarna raakte DKC op stoom. Van de zestien wedstrijden die volgden, werden er maar liefst vijftien in winst omgezet. Er was alleen nog een remise tegen Duinwijck. Samen met die club zijn de Hagenaars ongeslagen gebleven in de competitie. Het succes valt op meerdere manieren te verklaren. Uiteraard had aankoop Alida Chen daar een wezenlijke bijdrage aan. Ook de stormachtige ontwikkeling van kopman Mark Caljouw heeft DKC geen windeieren gelegd. Voor de broodnodige ervaring in het team zorgden spelers zoals Dennis van Daalen de Jel (30) en Ginny Severien (35). De rest van de ploeg steeg ook geregeld boven zichzelf uit.

Amersfoort heeft een vreemde competitie achter de rug. De formatie van coach Joeli Residay begon het seizoen als een van de favorieten, maar kwam onderweg veel problemen tegen. Vooral blessures. Kirsten van der Valk kwam helemaal niet in actie, Nederlands kampioen Gayle Mahulette stond geen moment honderd procent fit op de baan, en aankopen Eric Pang (Nederlands kampioen mannenenkel) en Xandra Stelling (zwangerschap) konden maar een paar duels meedoen. Desondanks plaatste Amersfoort zich vrij eenvoudig voor de play-offs.

Eerder deze jaargang troffen DKC en Amersfoort elkaar al twee keer. In Amersfoort werd het 4-4. In Den Haag behaalde DKC een klinkende 8-0 zege.

De wedstrijd BC Amersfoort - DKC wordt gespeeld op woensdag 4 februari in de Juliana van Stolberghal. Adres: Graaf Hendriklaan 146, 3818 DN. Het duel begint om 20.00 uur.

De wedstrijd DKC - BC Amersfoort wordt gespeeld op zondag 8 februari in sporthal 't Zandje in Den Haag. Adres: Schimmelweg 202, 2524 XK. Het duel begint om 16.00 uur.

Spelers BC DKC: Mark Caljouw, Dennis van Daalen de Jel, Thomas Wijers, Michiel Kruijt, Ginny Severien, Daisy Bommeleyn, Veerle Wijers en Alida Chen. Coach: Leonard van Velzen.

geplaatst door

verkregen via BC DKC

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !

Wat vind jij? Er zijn al 2 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws