badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
DKC begint nieuwe jaar met 8-0 zege - Nicoline Heekelaar
© Nicoline Heekelaar

DKC begint nieuwe jaar met 8-0 zege

DKC begint nieuwe jaar met 8-0 zege - Nicoline Heekelaar
© Nicoline Heekelaar +

De badmintonners van BC DKC zijn het jaar 2015 uitstekend begonnen. De koploper van de Carlton Eredivisie versloeg zondag het Limburgse BC Victoria met 8-0.

Alle partijen gingen in twee games naar de thuisploeg, op de beide damessingles na. Door de ruime overwinning mag DKC zich definitief gaan opmaken voor de play-offs, die begin februari worden afgewerkt.

De spelers van DKC leken totaal niet te kampen met eventuele naweeën van de feestdagen. Ze oogden scherp, wat direct resulteerde in een 2-0 voorsprong. Het herendubbel, wederom bestaande uit Michiel Kruijt en Thomas Wijers, legden met 21-15 en 21-17 Birger Abts en Ben Maes over de knie. Alida Chen en Ginny Severien hadden in de eerste game de nodige moeite met Ann Knaepen en Meta Knuth getuige de 21-19 gamestand. Daarna was het verzet van de Victoria-vrouwen gebroken: 21-9 voor Chen en Severien.

Ook Mark Caljouw moest even op gang komen in zijn single tegen Abts, maar pakte wel game één met 21-18. Daarna zette de Haagse kopman de turbo erop en daar had zijn tegenstander geen antwoord op: 21-8. Dennis van Daalen de Jel hoefde zich niet bovenmatig in te spannen om invaller Milan van Renselaar op een 21-7 en 21-6 nederlaag te trakteren. Zowel Severien en Chen verloren hun eerste game tegen respectievelijk Lieke Maes en Knaepen. Daarna toonden de DKC'sters hun veerkracht, want ze wonnen beide hun wedstrijd alsnog in drie games.

In de mixed dubbels had DKC weinig meer te duchten van Victoria. Caljouw en Daisy Bommeleyn grepen alweer hun elfde winst als koppel dit seizoen. Met 21-11 en 21-7 werden Van Renselaar en Lieke Maes aan de kant gezet. Op de andere baan zorgden Kruijt en Veerle Wijers voor de 8-0 eindstand. Zij waren veel te goed voor Ben Maes en Knuth.

Dankzij de zege staat DKC nog steviger aan kop van de Eredivisie. Dat heeft ook te maken met het feit dat nummer twee Duinwijck dit weekend ‘slechts’ met 5-3 won van BV Slotermeer. Het verschil tussen de teams is, met nog twee duels te gaan in de reguliere competitie, acht punten. DKC lijkt dan ook als nummer één te eindigen. In dat geval treft het in de play-offs de nummer vier van de ranglijst. Dat is op dit moment BC Amersfoort dat elf punten achterstand heeft op BV Almere, dat derde staat. De play-offs worden in de week van 2 tot en met 8 februari afgewerkt. Maar voor het zover is, staan er nog twee 'normale' speelrondes op het programma. Te beginnen op zaterdag 17 januari. Dan neemt DKC het in Amstelveen op tegen Van Zijderveld. De aanvang is 18.00 uur.

geplaatst door

verkregen via BC DKC

vorig artikel

Carlton Eredivisie 2014-2015 - speelronde 16

3 jaar geleden

volgend artikel

TFS Barendrecht boekt knappe zege bij Roosterse

3 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 42 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws