Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 
© badmintonline

DKC, Duinwijck, Almere en Amersfoort plaatsen zich voor halve finale Carlton Eredivisie

© badmintonline+

DKC, Duinwijck, Qontent Almere en Amersfoort hebben zich na de achttiende en laatste speelronde geplaatst voor de halve finale van de Carlton Eredivisie. TSF Barendrecht is gedegradeerd.

Koploper DKC won thuis overtuigend van Slotemeer met 7-1 en nummer 2 Duinwijck zegevierde in Amersfoort met 6-2. Tot 2-2 ging de wedstrijd gelijk op, maar daarna verloor de ploeg uit Haarlem geen enkele partij meer. Ook Qontent Almere won haar partij thuis tegen Roosterse met 5-3. Het verschil werd door de ploeg uit Almere gemaakt door winst in de gemengddubbelspelen. Van Zundert/VELO sloot het seizoen goed af. De regerend landskampioen was in Wateringen met 7-1 te sterk voor Victoria.

TFS Barendrecht kon degradatie niet voorkomen. In een rechtstreeks duel met Van Zijderveld werd thuis met 5-3 verloren door de ploeg uit Barendrecht. Na een 1-1 stand wist Van Zijderveld een 3-1 voorsprong te nemen, waardoor de laatste kans op handhaving voor TFS Barendrecht was verkeken.

De halve finalewedstrijden vinden plaats in de week van 2-8 februari en de finale om het landskampioenschap op zaterdag 21 februari.

Uitslagen speelronde 18

  • Almere - Roosterse (5-3)
  • Amersfoort - Duinwijck (2-6)
  • TFS Barendrecht - Van Zijderveld (3-5)
  • DKC - Slotermeer (7-1)
  • Van Zundert/VELO - Victoria (7-1)

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Wat vind jij? Er zijn al 3 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws