SportSport

DKC haalt wederom uit

DKC haalt wederom uit

Voor de tweede keer op rij heeft DKC een wedstrijd gewonnen met de maximale score van 8-0. Die stand werd ook zaterdagavond bereikt in het uitduel met Van Zijderveld uit Amstelveen.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Op twee partijen na gingen alle wedstrijden in twee games naar DKC. Door de ruime zege is de Haagse ploeg verzekerd van de nummer één-positie op de ranglijst.

DKC reisde naar Amstelveen af in de wetenschap dat Van Zijderveld op de één na laatste plek stond in de eredivisie en dat het de thuiswedstrijd, eerder dit seizoen, ook met 8-0 won.

Hoofdcoach Leonard van Velzen besloot daarom kopman Mark Caljouw wat rust te geven door hem niet op te stellen in het enkelspel. In zijn plaats speelde Thomas Wijers, die het vertrouwen van Van Velzen niet beschaamde door Marco den Haan in twee games te verslaan. Het was al de tweede overwinning van Thomas Wijers van de avond. Samen met Michiel Kruijt won hij namelijk ook het dubbelspel van Norbert van Barneveld en Lester Oey. Niet snel daarna trokken DKC-dames Alida Chen en Ginny Severien al het vrouwendubbelspel naar zich toe.

Een van de spannendste wedstrijden was die van Dennis van Daalen de Jel tegen Oey, de kopman van Van Zijderveld. De DKC'er veroverde game één nipt met 21-19. Daarna kwam Oey erg sterk terug, want hij pakte de tweede game met de ruime cijfers van 21-11. Daarna stelde Van Daalen de Jel weer orde op zaken door de beslissende game met 21-12 te winnen. Severien en Alida Chen hadden vervolgens weinig moeite met respectievelijk Linda Chen (de zus van Alida) en Mireille van Daal.

Met een 6-0 voorsprong voor DKC werd er aan de gemengd dubbels begonnen. Caljouw en Daisy Bommeleyn sleepten het zevende Haagse punt binnen tegen Van Barneveld en Mariëlle van der Woerdt na een 1-0 achterstand in games. Het slotakkoord was aan Kruijt en Veerle Wijers, die Lennart Bijkerk en Linda Chen op een nederlaag trakteerden.

Met nog één wedstrijd te gaan in de reguliere competitie is DKC al zeker van de koppositie. De vice-landskampioen van 2013 heeft 105 punten vergaard, elf meer dan nummer twee Duinwijck. Dat team treft in de halve finale van de play-offs nummer drie BV Almere. DKC moet het opnemen tegen BC Amersfoort, de nummer vier. Deze duels worden afgewerkt op woensdag 4 februari (Amersfoort-DKC 20.00 uur) en op zondag 8 februari (DKC-Amersfoort 16.00 uur).

Maar voordat het zover is, speelt DKC nog een reguliere wedstrijd tegen BV Slotermeer. Dat betreft een 'thuisduel' op zaterdag 24 januari om 19.00 uur. Omdat de sporthal van DKC dan niet beschikbaar is, wordt de wedstrijd afgewerkt bij VELO in Wateringen, dat tegelijkertijd speelt tegen BC Victoria. Daarmee worden er voor het eerst in de eredivisiegeschiedenis twee wedstrijden tegelijk op dezelfde locatie gespeeld.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw en Joran Kweekel uitgeschakeld in achtste finale EK Badminton 2024

Mark Caljouw en Joran Kweekel uitgeschakeld in achtste finale EK Badminton 2024

In het mannenenkel speelden Mark Caljouw en Joran Kweekel sterke partijen, maar een plek in de kwartfinale zat er helaas niet in.…

11 april 2024

Robin Tabeling en Selena Piek gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024 in Parijs

Robin Tabeling en Selena Piek gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024 in Parijs

Badmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben zich gekwalificeerd voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs deze zomer.

11 april 2024

Mixkoppel Robin Tabeling en Selena Piek naar kwartfinale EK Badminton 2024

Mixkoppel Robin Tabeling en Selena Piek naar kwartfinale EK Badminton 2024

Op het EK Badminton 2024 in Saarbrücken (Duitsland) hebben Selena Piek en Robin Tabeling de kwartfinale van het…

10 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!