Het signaleren en analyseren van trends kost tijd

Het signaleren en analyseren van trends kost tijd
Moederdag 2019

Op de vernieuwde site van badmintonline.nl is er nu ook de mogelijkheid om een waardering uit te spreken over het artikel. Je hebt vier opties: interessant, grappig, irrelevant en vervelend.

› alles over het Badminton Festival!

Het aantal dat hier een mening over uitspreekt word bijgehouden en het percentage dat elke keuze krijgt ook.

Het overgrote gedeelte van mensen die stukjes lezen geeft geen oordeel op deze manier. Het laatste stukje van Huynh Nhut Duong had op het moment dat ik dit schrijf 583 views en er hadden 17 personen een stem gegeven. In de 4 keuzevakken staat de teller op 76% interessant, 6% op grappig, 12% irrelevant en ook 6% op vervelend.

Deze cijfers geven natuurlijk geen duidelijk beeld van wat de 583 lezers van dit stukje denken, maar het geeft wel aan dat er een aantal idioten tussenzit. En als ik het zo zeg, dan is dat omdat ik nu eenmaal geen echte krachttermen mag gebruiken op de site.

Er is iemand die veel tijd steekt in het analyseren van spelers in Azië en met hetgeen daar uit komt aan de slag gaat door het tegen het licht van ontwikkelingen te houden die zich zowel in Denemarken als Azië afspelen. Je hoeft het natuurlijk niet eens te zijn met hetgeen wordt aangeleverd als conclusie, maar het bespaart je wel een hoop werk en tijd als je zelf op zoek 'zou' zijn naar ontwikkelingen. Je hoeft het werk van de schrijver nu enkel nog maar te controleren en er eventueel je eigen conclusie aan te hangen. Het ontdekken of signaleren van trends en het beschrijven daarvan kan ons heel veel tijd besparen in jeugdopleidingen waar we op dit moment niet eens achter de feiten aan lopen maar gewoon helemaal niet mee tellen.

Ik ben dan ook benieuwd wat de 12% te vertellen heeft of het feit dat zij aangeven dat het stuk niet relevant is? Maakt het niet uit omdat we in Nederland toch nooit iets zullen bereiken, maakt het niet uit omdat de schrijver het fout heeft? Of maakt het niet uit omdat de lezer er niets van begrijpt? Ik kan me met moeite nog iets voorstellen bij de 12% alhoewel ik geen enkele uitleg als goed zou bestempelen. De 6% die klikken op vervelend die begrijp ik echt helemaal niet, als ik iets lees wat vervelend is dan stop ik en neem verder geen moeite op zulke onzin te reageren.

Op deze site wordt meer gedaan aan ontwikkeling van onze sport dan dat er in 25 jaar bij BNL gedaan is en hier is het gratis. De mensen die door jou en mij worden betaald kennis te delen, trends te ontdekken en te beschrijven en mee te helpen het niveau van de Nederlandse trainers omhoog te helpen doen NIETS op dit gebied. Misschien is dit elitaire groepje bang voor een waarderingscijfer zoals hier, en als je nu maar niet uitkomt voor je mening en je nu maar niet hoeft te laten zien dat iets weet dan heb je nog het voordeel van de twijfel.

Als ik hoor dat de VBO niet voldoende geld heeft om meerdere topcoaches per jaar naar bijscholingen te krijgen en dus maar moet putten uit wat er wel beschikbaar is in Nederland dan zeg ik dat BNL iets fundamenteels verkeerd doet. Waarom heeft de VBO niet een weekend per jaar de beschikking over de Deense bondscoaches voor een bijscholing? Of als dat te 'duur' is voor BNL dan zou ik zeggen: waar zijn de technische stukken van de nationale coaches. Hoeveel hebben we er in alle groepen, een stuk of zes?

Als ze allemaal een hoogwaardig stuk per jaar schrijven, dan krijgen we als de betalers van hun loon, vergoeding en/of reiskosten ten minste nog IETS terug. En je hoeft niet bang te zijn voor de uitgesproken waardering van de stukken, dat is gelukkig nog steeds anoniem op deze site.

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badmintonner Brian Wassink: Ik heb lymfklierkanker

Badmintonner Brian Wassink: Ik heb lymfklierkanker

Nationale S-1 selectie jeugdbadmintonner Brian Wassink deelt vandaag via zijn facebookpagina zeer heftig nieuws: hij heeft…

17 juli 2019

Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

After thinking and contemplating over the last weeks, I have decided to quit my professional badminton career.

17 juli 2019

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Van dinsdag 16 tot en met zondag 21 juli vindt in Jakarta de BLIBLI Indonesia Open 2019 plaats, onderdeel van de HSBC BWF World…

15 juli 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Bij de Yonex US Open 2019 in het Amerikaanse Fullerton zijn Mark Caljouw en het koppel Jacco Arends/ Ruben Jille er niet in…

11 juli 2019

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille vlogen verleden week als enige Nederlandse badmintonners van Team NL Badminton alvast naar…

7 juli 2019

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Technisch directeur (Victor Anfiloff keert terug naar het beachvolleybal. Anfiloff, die sinds 1 oktober 2018 in dienst is, gaat…

3 juli 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Bij de tweede European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) hebben Selena Piek en Cheryl Seinen een geweldige prestatie geleverd…

29 juni 2019

Brons voor Jelle Maas en Robin Tabeling bij European Games 2019

Brons voor Jelle Maas en Robin Tabeling bij European Games 2019

Bij de European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) gaat het mannendubbel Jelle Maas / Robin Tabeling met een mooie bronzen plak…

28 juni 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!