badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
Laatste uitwedstrijd voor DKC - Nicoline Heekelaar
© Nicoline Heekelaar

Laatste uitwedstrijd voor DKC

Laatste uitwedstrijd voor DKC - Nicoline Heekelaar
© Nicoline Heekelaar +

Na een weekje rust komen de badmintonners van BC DKC komend weekend weer in actie in de Carlton Eredivisie.

Voor de Haagse formatie gaat het dan gelijk om de laatste (reguliere) uitwedstrijd van dit seizoen. Aanstaande zaterdag gaat DKC namelijk op bezoek bij de nummer n na laatst van de ranglijst: Van Zijderveld uit Amstelveen.

DKC kent tot nu toe een uitermate succesvol seizoen. De ploeg van coach Leonard van Velzen speelde zestien wedstrijden er verloor er geen één. Sinds ruim een maand zijn de Hagenaars zelfs de trotse koploper van de eredivisie.

Die positie werd de afgelopen weken alleen maar verstevigd door ruime zeges op laagvliegers TFS Barendrecht en BC Victoria (7-1 en 8-0). Er is maar één club die het superieure DKC enigszins kan bijbenen. Dat is de huidige nummer twee Duinwijck. Ook dat team heeft nog geen duel verloren, maar staat wel op acht punten achterstand. Gezien het resterende programma lijkt het zeer onwaarschijnlijk dat Duinwijck DKC nog kan achterhalen. Eerstgenoemde ploeg treft namelijk nog BV Almere en BC Amersfoort (de twee andere clubs die meedoen aan de play-offs) en DKC kruist dus nog de degens met Van Zijderveld en BV Slotermeer, de huidige nummer zes.

Van Zijderveld draait een vrij kleurloos seizoen. Er werden 'slechts' twee overwinningen behaald, evenveel als vorig jaar in totaal. Maar toch is niet alles kommer en kwel. Want Van Zijderveld speelde ook vier keer gelijk, iets wat vorig seizoen helemaal niet gebeurde. Dat komt onder meer vanwege het feit dat kopman Lester Oey na een jaar afwezigheid is teruggekeerd. Met nog twee wedstrijden te gaan, kan Van Zijderveld zelfs een plekje stijgen op de ranglijst, aangezien het gat naar nummer acht Victoria slechts n puntje bedraagt.

DKC en Van Zijderveld troffen elkaar al eerder deze jaargang in Den Haag. Op 19 oktober boekte de koploper een makkelijke 8-0 winst. Alle partijen werden in twee games beslist.

De wedstrijd Van Zijderveld - DKC wordt gespeeld op zaterdag 17 januari in sporthal De Meerkamp in Amstelveen. Adres: Van der Hooplaan 239, 1185 LN. Het duel begint om 18.00 uur.

geplaatst door

verkregen via BC DKC

vorig artikel

TFS Barendrecht rode lantaarndrager

3 jaar geleden

volgend artikel

Topdubbel Eefje Muskens Selena Piek krijgt sportmanagement

3 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 86 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws