badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Marketing-bestuurslid Paul Kleijn blikt terug op kennismaking met Badminton Nederland

Maandag 12 januari was de grote dag want ik werd gepresenteerd als beoogd Bestuurslid Marketing van Badminton Nederland op de Nieuwjaarsontmoeting in het Veerhuis in Nieuwegein.

Spannend natuurlijk want vele nieuwe gezichten maken hun intreden in mijn geheugen. Voorafgaand aan de Nieuwjaarsontmoeting nog eerst even informeel met het bestuur van Badminton Nederland zitten kletsen waarbij onder andere de stand van zaken rondom de Finale Carlton Eredivisie ter sprake kwam.

Ook bij deze bijeenkomst werd de aftrap verzorgd door de bondsvoorzitter en in het geval van Badminton Nederland is dat Clemens Wortel. Hij gaf aan dat Badminton Nederland voor een spannend jaar staat want er moet uitvoer gegeven worden aan het Visiedocument A Clear Future. Om daar nog maar eens extra de nadruk op te leggen werd nog eens uiteen gezet wat dat in gaat houden door Marloes van Heteren.

Aansluitend dan het grote moment want ik werd gepresenteerd aan het aanwezige publiek. Marloes stelde een aantal vragen om een beeld te vormen van hoe ik ben. Tijdens de presentatie van Marloes over A Clear Futere liet ze een filmpje zien van een jongetje dat tegen een boomstam duwt, in eerste instantie alleen, maar steeds meerdere sloten zich bij hem aan waardoor uiteindelijk die boomstam in beweging kwam. Voor diegene die mij nog niet goed kennen, hieronder een variant op dat filmpje wat laat zien hoe ik er in sta: anders denken en aanpakken.

Badminton Nederland staat voor een enorm veranderingsproces en daarbij moeten dus stappen gezet worden waarbij het traditionele doen en laten los gelaten moet worden. We zullen dus achter die ene pinguin aan moeten lopen en laat ik het nou uitdagend vinden om die eerste pinguin te zijn. Anders denken, zoeken naar kansen, drempels overwinnen met als uiteindelijk doel de badmintonsport weer in de lift te krijgen, en dan ook nog eens zo dat deze lift omhoog gaat ook.

Leuk was dat er een aantal BBF Bestuursleden aanwezig was waarmee nogmaals onderstreept wordt dat de relatie tussen de BBF en Badminton Nederland goed is. Wederzijds respect en begrip. Wie weet waar dat allemaal toe leidt in de toekomst.

Vandaag dan de eerste Bestuursvergadering van Badminton Nederland in Nieuwegein. Heel, heel veel informatie is de afgelopen dagen op me af gekomen ter voorbereiding. Natuurlijk stond vanmorgen ook A Clear Future op de agenda. In dat kader is Badminton Nederland op zoek naar een verandermanager en de kandidaten zijn vanmorgen de revue gepasseerd. Spannend natuurlijk want deze verandermanager gaat met het visiedocument A Clear Future onder de arm aan de slag. Goed om te horen dat de medewerkers van het bondsbureau er zin in hebben, betrokken zijn bij de keuze en klaar zijn voor de uitdaging. En natuurlijk zal er weerstand gaan ontstaan, dat is bij elk veranderproces, maar er is geen keuze. Anders denken, anders doen, nieuwe wegen inslaan en nieuwe kansen creëren.

Over twee weken zijn de Carlton Nederlandse Kampioenschappen in Almere en daar vind ook een informele bijeenkomst plaats met de afgevaardigden van Badminton Nederland. De uitgelezen kans natuurlijk ook deze mensen eens te ontmoeten en aan te horen hoe zij er in staan. Zij hebben immers een belangrijke stem en dus is het belangrijk dat zij goed op de hoogte zijn van de ontwikkelingen zodat er draagvlak is.

Ook topbadminton staat dan op de agenda en om hier een beter beeld van de krijgen zal ik binnenkort ook eens een kijkje gaan nemen op Papendal. Daar worden de toppers opgeleid en begeleid naar hun ultieme doelen.

Vragen, vele vragen zal ik nog wel gaan stellen de komende maanden en vanuit mijn rol van bestuurslid marketing heb ik al wel de nodige ideeën. Kansen kun je dat ook noemen. En men zal er misschien aan moeten wennen, maar ideeën heb ik genoeg. Of ze haalbaar zijn? Tja, daar kom je pas achter als je er mee aan de slag gaat. Daar weten ze bij de BBF alles van; en vele ideeën zijn daar reeds ook uitgevoerd tot concrete programma's en samenwerkingsverbanden.

Ik ga binnenkort ook eens een middag kijken op het bondsbureau. De medewerkers leren kennen en bespreken waar ze zo de dag mee door komen. Dan krijg ik daar ook een indruk van en kunnen we aan de slag want ik ben van het 'niet lullen maar poetsen'.

geplaatst door

verkregen via Paul Kleijn

Wat vind jij? Er zijn al 80 waarderingen!

Over de auteur: Paul Kleijn

Paul is in zijn dagelijks leven Manager Verkoopkantoor bij Technische Unie en is oud-bestuurslid van Badminton Nederland.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Over de auteur: Paul Kleijn

Paul is in zijn dagelijks leven Manager Verkoopkantoor bij Technische Unie en is oud-bestuurslid van Badminton Nederland.

Meer nieuws