Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 
© René Lagerwaard

Pang en Mahulette op koers voor titelprolongatie op Carlton NK 2015

© René Lagerwaard+

Eric Pang en Gayle Mahulette liggen nog steeds op koers om hun enkelspeltitels van vorig jaar te prolongeren bij de Carlton Nederlandse Kampioenschappen 2015.

In Topsportcentrum Almere blijven grote verrassingen tot nu toe uit.

Mannenenkel

Eric Pang had het in de eerste game van de kwartfinale lastig tegen de verrassend goed spelende Joran Kweekel. Na een 21-17 winst in de openingsgame won de 33-jarige Pang de tweede game met 21-12. Erik Meijs, als tweede geplaatst, had een moeizame start tegen Saber Afif, maar wist de partij in twee games naar zich toe te trekken. Ook Nick Fransman en Mark Caljouw schaarden zich bij de laatste vier.

Vrouwenenkel

Gayle Mahulette drong door tot de halve finale door in de kwartfinale met 21-15 en 22-20 te winnen van Dorien Lups. De trotse titelverdedigster neemt het in de halve eindstrijd op tegen Alida Chen (3). Chen was in drie games te sterk voor de Almeerse Manon Sibbald. De 22-jarige Soraya de Visch Eijbergen won haar kwartfinale eenvoudig met tweemaal 21-7 van Linda Chen. De favoriete speelt zondag tegen Wendy Hoeve, die de als vierde geplaatste Lisa Khoeblal-Malaihollo uitschakelde.

Mannendubbel

In het mannendubbel leek er even een stunt in de maak nadat Russel Muns en Jim Middelburg de eerste game van de titelhouders Jacco Arends/Jelle Maas afsnoepten: 21-19. Het ervaren duo stelde echter daarna orde op zaken en won de partij vervolgens met 21-11 en 21-14. Daarnaast plaatsten ook de duo's Michiel Kruijt/Leon Nottelman (2), Mark Caljouw/Thomas Wijers (4) enDave Khodabux/Jürgen Wouters zich voor de halve finale.

Vrouwendubbel

Eefje Muskens/Selena Piek speelde een snelle kwartfinale tegen Van Zijderveld-duo Mireille van Daal/Linda Chen. Met 21-14 en 21-9 kwalificeerden de titelverdedigers zich bij de laatste vier. Ook de voornaamste concurrenten, Samantha Barning/Iris Tabeling, wisten een plek in de halve eindstrijd veilig te stellen. Ze wonnen met 21-10 en 21-14 van het duo Myke Halkema/Dorien Lups. Ten slotte mogen ook Lisa Khoeblal-Malaihollo/Yvonne Sie en Alida Chen/Cheryl Seinen hun opwachting maken in de halve finale.

Gemengddubbel

Titelverdedigers Arends/Selena Piek liggen nog steeds op koers op hun titel in het gemengddubbel te prolongeren. Het duo versloeg in de kwartfinale Michiel Kruijt/Daisy Bommeleyn in twee games. De andere drie halve finalisten zijn Jorrit de Ruiter/Samantha Barning, Jelle Maas/Iris Tabeling (3) en Russel Muns/Cheryl Seinen.

Kijk voor alle informatie en het laatste nieuws op badmintonline.nl/carltonnk.

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Wat vind jij? Er zijn al 8 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws