badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
Play-offs nog steeds in zicht voor Erik Meijs - Flashboombang Photography
© Flashboombang Photography

Play-offs nog steeds in zicht voor Erik Meijs

Play-offs nog steeds in zicht voor Erik Meijs - Flashboombang Photography
© Flashboombang Photography +

De afgelopen week stond vooral in het teken van de Duitse competitie en van het voorbereiden op de Nederlandse kampioenschappen die dit weekend worden gehouden.

Dinsdag begonnen we met de eerste wedstrijd tegen Duuml;ren thuis in Bonn. Een sterk team met onder andere de Engelse spelers Rajiv Ouseph, waar ik in Zweden nog van verloor, Carl Baxter, een voormalig top 30 speler en veel Nederlandse toppers, zoals Koen Ridder, Jelle Maas, Soraya de Visch Eijbergen en Ilse Vaessen.

Ikzelf trad aan tegen Carl Baxter. Van te voren wist ik dus dat ik tegen een speler zou spelen met veel ervaring en dus een hoog tempo moest neerleggen om hem in de problemen te krijgen. Dit ging goed en ik won de wedstrijd eigenlijk eenvoudig in 2 sets! 21-16, 21-9. Als team werd het 4-2 en dus een prima overwinning.

Vervolgens ging mijn team genoot Yan Kit Chan met mij mee richting Nederland om 3 dagen met mij te kunnen sparren. Voor mij was dit ideaal, want je krijgt niet vaak de kans om met een voormalig top 10 speler 1 op 1 met 2 trainers hard te kunnen bikkelen. Ik kreeg zo de kans om goed te kijken hoe ik ervoor stond, maar ook vooral om veel van hem te leren en te luisteren naar wat hij allemaal te zeggen had over mijn spel en over het spel van de absolute top. Natuurlijk zijn we ook gezellig op stap gegaan en hebben hem laten kennis maken met bekend Nederlands voedsel, zoals de stroopwafel, makreel, haring, de HEMA-rookworst en een lekkere puntzak friet, kortom 3 super dagen.

Op zaterdagochtend richting Amsterdam gereden voor een vliegreis naar München voor een dubbelweekend in de Bundesliga. Zaterdag traden we aan in een koude hal tegen Rosenheim. Het zou een beladen wedstrijd worden aangezien 2 van de 4 heren tijdens het spelen van de wedstrijden moesten opgeven, omdat ze door hun rug gingen. Dit is natuurlijk niet leuk om te zien en hopelijk valt de schade mee. Mijn eigen wedstrijd was niet om over naar huis te schrijven, maar gelukkig kon ik wel in 2 sets winnen. In de eerste set liet ik mijn tegenstander veel te dichtbij komen, maar in set 2 stelde ik orde op zaken. Einduitslag op zaterdag 6-0.

Vervolgens met het hele team gezellig gegeten en op tijd naar bed, want zondag was het wedstrijd nummer 2 tegen TSV Neuhausen-Nymphenburg. Bij aankomst bleek 1 van onze spelers Max Weisskirchen opeens flinke koorts te hebben en moest ik aantreden in de dubbel samen met Ingo Kindervater.

Lees de rest van dit artikel op de website van Erik Meijs.

geplaatst door

verkregen via Erik Meijs

vorig artikel

Harm van Schaik vraagt zich af

3 jaar geleden

volgend artikel

Play-off: Almere tegen Duinwijck

3 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 70 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws