Slotermeerjeugd presteert op internationaal jeugdtoernooi

Slotermeerjeugd presteert op internationaal jeugdtoernooi

Op zondag 28 en maandag 29 december 2014 vond het Carlton International Youth Tournament in Hoensbroek plaats.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Dit is een groot internationaal toernooi, waar elk jaar veel spelers uit bijv. Denemarken, Duitsland, België, Frankrijk kwamen. Ook Zwitserse, Engelse en uiteraard veel Nederlandse spelers zijn dan van de partij. Zo was dit jaar BV Slotermeer ook vertegenwoordigd door Dafne (U19) en Madouc Linders (U15) en Mahendra Suartana (U13).

Omdat het zo'n groot toernooi is, speelt elke leeftijdsklasse op de eerste dag in een eigen hal. De tweede dag worden de kwartfinales, halve finales en de finales in de hal van BC Victoria in Hoensbroek gespeeld.

Dafne werd op de eerste toernooidag helaas ziek en heeft daardoor niet optimaal kunnen spelen en lag zij er na de eerste dag uit. Daardoor kon zij wel meedoen aan het dubbeltoernooi dat altijd op de tweede dag wordt georganiseerd voor de verliezers van de eerste dag.

Madouc deed alleen mee met de single en de damesdubbel. In de single bereikte zij de kwartfinale en verloor zij helaas van een Zwitserse dame. In de damesdubbel met Alyssa Tirtosentono kwam zij een ronde verder. In de halve finale verloren zij, maar bereikten zij daardoor toch heel verdienstelijk een 3/4 plaats.

Mahendra deed mee aan drie onderdelen, de single, de herendubbel met Finn Achthoven en de mix met Cera Samuels. Met de mix werd de kwartfinale bereikt, een nette prestatie. De plaatsing van de herendubbel werd helaas niet waargemaakt. De heren lagen er nl. aan het einde van de zaterdag uit na een spannende driesetter. Mahendra had toen net twee singlepartijen gespeeld (en gewonnen) terwijl hij vóór zijn singles ziek geworden was. Op pure wilskracht heeft hij deze singles kunnen winnen. De volgende dag was hij gelukkig weer beter en heeft toen wedstrijd voor wedstrijd gespeeld en eindigde uiteindelijk met zijn single in de finale. En groot was de blijdschap toen hij ook deze partij wist te winnen. Een zeer goede prestatie omdat het een groot deelnemersveld was, nl. 87 jongens in de U13! Al met al was dit een goed toernooi, zeker voor Mahendra.

Dafne, Madouc en Mahendra van harte gefeliciteerd met dit geweldige resultaat!

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!