Smashing kampioen en terug in de eredivisie

Smashing kampioen en terug in de eredivisie

De opdracht voor de spelers van Smashing in deze wedstrijd was duidelijk: winnen van het Amstelveense Van Zijderveld en niets aan het toeval overlaten.

SportSport

Ken je BV MatchPoint al?

Met andere woorden, winnen met minimaal 5-3 was de opdracht er van uitgaande dat mede concurrent Amersfoort 2 best wel eens wederom met 8-0 zou kunnen winnen, nu van Almere 3.

Ieder puntverlies van Amersfoort zou in Wijchen met gejuich worden ontvangen en de opdracht iets minder zwaar maken.

Ook in deze wedstrijd kon Ella Peters niet spelen vanwege ziekte, maar het goede nieuws is dat ze de training weer kan hervatten.

De dubbelspelen leverden een spannende strijd op, die in beide gevallen in drie games eindigde, bij de mannen in het voordeel van Smashing en bij de vrouwen ging de winst naar van Zijderveld. Hiermee was het eerste punt voor de Wijchense ploeg binnen, maar de eindoverwinning nog ver weg.

Het optimisme bij Smashing nam toe na de overwinning van Yannic Smeets op Maikel Spruyt. Die overwinning kwam nogal gemakkelijk tot stand gezien de uitslag van 21-9 en 21-17. Maar er kwamen ook een paar tegenvallers te verwerken want zowel Denise Hall als ook Brendon Bessem verloren hun partij in drie games en stond er plotseling een achterstand van 2-3 op de borden. Op dat moment kwam het bericht uit Almere dat de wedstrijd Almere tegen Amersfoort in 4-4 was geëindigd en het kampioenschap binnen. Hierdoor kon Judith Campman ontspannen aan haar single beginnen en overtuigde dan ook met een klinkende overwinning, 21-15 en 21-14.

Toch wilde Smashing dat vijfde punt graag binnenhalen, maar dan moesten beide gemengd dubbels worden gewonnen, maar zoals bij alle onderdelen werden de punten tussen Van Zijderveld en Smashing ook hier verdeeld. Winst was er voor het koppel Smeets/Hall en verlies voor Reijbroek/Campman. De uitslag werd hierdoor 4-4 en BC Smashing kampioen.

Na deze partij barste het feest los en werd de terugkeer van BC Smashing in de eredivisie van Badminton Nederland uitbundig gevierd. Het was een afsluiting van een voortreffelijk seizoen.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!